Menú

6 de març 2015

bacallà amb sofregit al forn




Un bacallà que es comença als fogons i s'acaba al forn !
Resulta deliciós i la clau, el pa ratllat que li dona una textura diferent i original !









Ingredients (per unes 4 persones): 4 trossos de bacallà remullat (i al punt de sal), 8 tomàquets madurs ratllats, 3 cebes grans, pa ratllat, mantega, oli d’oliva.
Treballarem amb 3 focs, un pel bacallà, un altre per la ceba base i un altre pel sofregit.
1)    Posar el forn a escalfar a uns 200 graus.
2)   Fem un sofregit amb el tomàquet, primer fregim la meitat de la ceba trinxada i després hi afegim el tomàquet triturat natural, ensucrem i salem i deixem coure a foc lent una bona estona. Apart fregim la ceba a tires en una paella amb oli d’oliva que servirà de base al plat. Fem servir una ceba per al sofregit i 2 cebes per a la base del plat.
3)   Enfarinem el bacallà i el fregim en una paella amb oli ben calent. Apartem.
4)   En una safata per anar al forn i posem la ceba fregida com a base, a sobre el bacallà fregit i per sobre el sofregit.
5)   Espolsem amb pa ratllat i dauets de mantega i coem al forn fort (uns 200 graus) durant 15 minuts. Els últims minuts afegim el forn de dalt i ho gratinem. Servim calent.
Bon profit!


els ingredients

enfarinem el bacallà, avui amb farina sense gluten

2 talls de ceba: picadeta i a tires

a 3 focs, ceba, sofregit i bacallà

afegim el tomàquet al sofregit

la ceba ben dauradeta

una base amb la ceba a tires

al damunt el bacallà arrebossat


a sobre el sofregit i

pa ratllat

i daus de mantega

i al forn !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!