Un bacallà que es comença als fogons i s'acaba al forn !
Resulta deliciós i la clau, el pa ratllat que li dona una textura diferent i original !
Ingredients
(per unes 4 persones): 4 trossos de bacallà
remullat (i al punt de sal), 8 tomàquets madurs ratllats, 3 cebes grans, pa ratllat,
mantega, oli d’oliva.
Treballarem amb 3 focs, un pel
bacallà, un altre per la ceba base i un altre pel sofregit.
1)
Posar el forn a escalfar a uns 200 graus.
2)
Fem un sofregit amb el tomàquet, primer fregim
la meitat de la ceba trinxada i després hi afegim el tomàquet
triturat natural, ensucrem i salem i deixem coure a foc lent una bona estona. Apart fregim la ceba a tires en una paella amb oli d’oliva que servirà de base al plat. Fem servir una ceba per al sofregit i 2 cebes per a la base del plat.
3)
Enfarinem el bacallà i el fregim en una
paella amb oli ben calent. Apartem.
4)
En una safata per anar al forn i posem la
ceba fregida com a base, a sobre el bacallà fregit i per sobre el sofregit.
5)
Espolsem amb pa ratllat i dauets de mantega
i coem al forn fort (uns 200 graus) durant 15 minuts. Els últims minuts afegim
el forn de dalt i ho gratinem. Servim calent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!