Els fideus a la cassola de tota la vida, fets amb un bon sofregit i brou i acompanyat de carns. La clau, afegir una bona picada cap al final de la cocció.
Ingredients (per unes 5/6 persones): 500 grams de fideus
gruixuts, unes costelles de porc a daus, un parell de salsitxes, un litre i mig
de brou (o més), ceba, un pebrot verd, all, tomàquet triturat natural, mig got
de vi negre, pebre negre, sal i oli d’oliva i per la picada: un grapadet
d’ametlles, julivert, una dent d’all.
1) Preparar la carn, tallar-la petita a daus o trossets.
2) Fer un sofregit en una cassola
posant oli d’oliva, unes dents d’all per aromatitzar (que després retirarem),
ceba talladeta, un pebrot verd i la carn i per últim el tomàquet triturat.
Salpebrar al gust. Coure uns 10 minuts i afegir el mig got de vi (jo hi poso vi negre però hi ha que prefereixen vi blanc, això va a gustos).
3) Afegir el brou calent (i tenir-ne
preparat per afegir-ne). Si no en tenim podem afegir aigua. I quan bulli ...
4) Abocar els fideus, remenar i coure
els minuts que diu la bossa al dente. Habitualment són uns 8/9 minuts. Anar
mirant el nivell d’aigua i si els volem sucosos o més secs ja depèn de
nosaltres.
5) Piquem les ametlles, el julivert,
l’all i afegim una mica de suc per aigualir. La picada pot ser també amb pinyons, amb una presa de xocolata negra.... Quan faltin 4 o 5 minuts hi
aboquem la picada, remenem.
6) Parem el foc i deixem reposar tapat
una estona. Servim calent.
Bon profit
 |
els ingredients |
 |
aromatitzem l'oli amb uns alls que després retirem |
 |
tallem la ceba |
 |
sofregim la ceba |
 |
i hi afegim el pebrot verd |
 |
les carns a daus |
 |
les sofregim i ... |
 |
afegim el tomàquet natural ratllat |
 |
salpebrem |
 |
i un gotet de vi negre |
 |
fem una picada amb all, ametlles i julivert (i el que vulguem) |
 |
afegim el brou |
 |
diluim la picada perquè es barregi millor |
 |
tirem els fideus gruixuts |
 |
i la picada els últims minuts de cocció |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!