Un bacallà deliciós que te el seu punt clau en la muselina d'allioli i la samfaina, uns sabors molt d'aquí.
Triomf segur !
Si el compreu salat, us caldrà dessalar-lo durant alnenys un parell de dies abans.
Com dessalar el bacallà?
Si el comprem salat l’haurem de preparar un parell de dies abans com a mínim, posant-lo amb aigua per dessalar-lo. Com? Primer passem el bacallà per força aigua a raig d'aixeta i després deixem el bacallà en aigua dins un taper a nevera un parell de dies canviant l’aigua cada 12 hores, això en termes generals, però cal tenir en compte la mida i el gruix del bacallà. Si és bacallà esqueixat es pot dessalar només en mitja hora, si es tracta de lloms necessitarem uns 2/3 dies. Posem en remull el bacallà traient el màxim de sal. Després el posem en un taper cobert d’aigua amb la pell mirant cap amunt. Al cap de 12 hores canviem l’aigua i així 3 o 4 cops. I ja el tenim a punt per cuinar-lo com vulguem. És més bo que el fresc i te aquell sabor de mar.
I per si no tenieu suficient aquí teniu com fer la samfaina: http://jucuinesimes.blogspot.com.es/2012/05/samfaina.html?m=1
Ingredients (per unes 4 persones): 4 trossos de bacallà dessalat, unes 4 patates grosses, 2 cebes, samfaina i per la muselina: 1 clara d’ou, alls i oli d’oliva, sal i pebre.
1)
Posar el forn a escalfar a uns 180 graus.
2)
Pelar i tallar les patates a rodanxes i les
cebes a tires fines. Fregir les patates una mica i posar-les a la safata de
forn. Fregir la ceba una mica i afegir-la a les patates.
3)
Posar la samfaina a sobre les patates i
cebes. I ara col·locarem els lloms de bacallà. Ho coem al forn uns 20 minuts (a
uns 180 graus)
4)
Mentre farem la muselina. Com? En un morter
fem l’all-i-oli. Mireu la recepta més ampliada aquí:
Matxaquem l’all, salem i anem afegint un raig d’oli d’oliva mentre anem remenant fins que ens quedi ben lligat. Ja tenim l’allioli fet. Ara muntem la clara d’ou a punt de neu i l’afegim molt a poc a poc a l’all-i-oli amb una pala de pastisseria i moviments suaus.
Matxaquem l’all, salem i anem afegint un raig d’oli d’oliva mentre anem remenant fins que ens quedi ben lligat. Ja tenim l’allioli fet. Ara muntem la clara d’ou a punt de neu i l’afegim molt a poc a poc a l’all-i-oli amb una pala de pastisseria i moviments suaus.
5)
Traiem el bacallà del forn i posem una bona
capa de muselina damunt cada llom. A l’hora de servir ho posem a gratinar al
forn durant uns 5/6 minuts o fins que tingui un color daurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!