Menú

30 d’abr. 2015

muffins amb ametlla


Uns muffins diferents, avui he substituït una mesura de farina de blat per farina d'ametlla, la que fem servir per fer els panellets. I podem aprofitar per fer-ho sense gluten fent servir altres farines: blat de moro, d'arròs, ...

Ingredients (per unes 16/18 muffins grans): 1 got de farina, 1 got de farina d'ametlla, 1 culleradeta de llevat sec, mitja culleradeta de canyella mólta, 1/4 de culleradeta de bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 3 ous, 3/4 de got de sucre moré, 100 grams de mantega fosa, 1 got de crema àgria (la faig amb 200 ml. de nata líquida i el suc d'una llimona), un raig de brandi, granets d'ametlla i mini perles de xocolata negra.
1.   Primer de tot mesurem tots els ingredients. Posem la mantega a fondre al foc (o al microones). I fem la crema àgria: barregem en una tassa els 200 ml. de nata líquida amb el suc de llimona i remenem, es tornarà una mica espessa.
2.  Barregem tots els ingredients "secs" en un bol (farines, llevat, canyella, ...) i en un altre els ous amb el sucre, hi afegim la crema i la mantega fosa i remenem. Hi afegim un raig de brandi.
3.  Afegim els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin formant una massa.

4.  Aboquem a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes i ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts podem gratinar.


els ingredients

fem la crema àgria


els ous amb el sucre

un raig de brandi

la crema i la mantega

i barregem els ingredients secs



ho ajuntem tot i


afegim les perles de xocolata


omplim els motlles

i cobrim amb grans d'ametlla i perles de xocolata




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!