26 d’abr. 2015

Muffins amb nabius



Els muffins són una massa mesclada d'origen anglès i on es barregen per separat els ingredients secs dels humits. Després s'ajunten tots dos i es treballen una mica. Poden ser dolços o salats. No van farcits ni es decoren al contrari que els cupcakes. Poden portar trossos de fruita, xocolata, fruits secs. Són molt fàcils de fer i admeten moltes combinacions. Sempre podem improvisar substituint per exemple una crema per un suc de fruita o una farina de blat per un altre tipus de farina o cacau.
Els d'avui són fets amb un puré de poma que li aporten una textura molt suau i amb el nabiu és una sensació genial! Podeu posar-hi altres fruits del bosc: gerds, maduixes, ...


Ingredients (per unes 16/18 muffins grans): 2 gots de farina, 1 culleradeta de llevat sec, mitja culleradeta de canyella mòlta, 1/4 de culleradeta de bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 2 ous, 3/4 de got de sucre morè, mig got de puré de poma (la fem amb 2 pomes), 125 grams de mantega fosa, mig got de crema agria (la faig amb 125 ml. de nata líquida i el suc de mitja llimona), 1 culleradeta de vainilla i nabius frescos (mig got aproximadament)
les proporcions són aquestes: una culleradeta equival a 5 grams, 1 got a uns 250 grams.
1.   Fem el puré de poma. Pelem i tallem a daus molt petits 2 pomes. Les posem en un cassó al foc amb una mica d'aigua i una mica de sucre. Ho fem coure durant uns 10 minuts. Ho escorrem i aixafem bé amb una forquilla. Reservem.
2.  Posem la mantega per la massa a fondre al foc (o al microones). I fem la crema àgria: barregem en una tassa uns 125 ml. de nata líquida amb el suc de mitja llimona i remenem, es tornarà una mica espessa.
3.  Barregem tots els ingredients "secs" en un bol (farina, llevat, canyella, ...) i en un altre els ous amb el sucre, hi afegim la crema, el puré de poma i la mantega fosa i remenem.
4.  Afegim els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin formant una massa.
5.  Aboquem a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes.
6.  Hi afegim un a un els nabius fent que s'enfonsin dins la massa. Jo en poso un parell o tres per cada muffin.
7.  I ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts podem gratinar.


ingredients

fem el puré de poma


ho escorrem bé


i aixafem

aquí tenim els ingredients

primer sempre els ous amb el sucre 

afegim la crema, el puré i la mantega


i ara anem a barrejar els secs...



preparem els motlles

omplim tres quartes parts 

i afegim els nabius


han quedat perfectes

2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!