Menú

10 d’abr. 2015

pastís de maduixes: Bavarois (sense gluten)


Unes postres de maduixa sense gluten de sabor molt suau i que no necessiten cocció al forn. Es cou al foc i després s'acaba de fer a la nevera.

Ingredients: 2 rovells d’ou, 250 ml. de llet, 150 grams de maduixes pesades ja netes i tallades, 15 grams de farina de blat de moro (Maicena), 15 grams de gelatina en pols, 150 grams de nata líquida per muntar i sucre (2 o 3 cullerades)
1.   Primer dissoldre la gelatina en una mica d’aigua en una tasseta i remenar bé. Quedarà una mica solidificat però no passa res, després amb l’escalfor ja es liquarà.
2.   Netejar i tallar les maduixes. Triturar-les fent-ne un puré i reservar.
3.   Muntar la nata i reservar
4.   Dissoldre la farina en 4 cullerades de llet, després anar afegint-hi els rovells d’ou a poc a poc tot remenant bé i reservar. Jo ho faig amb una forquilla perquè l'ou costa una mica de barrejar-s'hi.
5.   En un pot posar la llet a bullir amb 2 cullerades de sucre, a foc lent. Quan bulli afegir-hi molt a poc a poc la crema de farina i ous. Quan torni a bullir afegir-hi la gelatina, remenar bé i apartar del foc. Deixar que es refredi. Si tenim pressa podem canviar la massa a un altre pot fred.
6.   Quan sigui fred afegir el puré de maduixes i la nata muntada. Jo treballo la nata amb una pala de pastisseria amb moviments de sota a dalt amb suavitat.
7.   Omplir un motlle i deixar a la nevera unes hores, jo el deixo unes 3 hores mínim.
Desemmotllar i servir.  Es pot decorar amb sirope de maduixa, o làmines de maduixes fresques, o amb unes petites galetes. La propera vegada no posaré el film transparent perquè no quedi tan marcat sobre la superfície del pastís.


Bon profit !


els ingredients

el llevat amb aigua


el puré de maduixa


la llet a escalfar amb el sucre

muntem la nata

afegim els ous


afegim la gelatina





barregem amb compte


i a refredar a la nevera









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!