Menú

12 de juny 2015

amanida freda de patata amb salsa verda



Una amanida ben freda, que agradarà a tothom i molt senzilla de fer.



Ingredients per 5 persones: 6 o 7 patates grans, molt julivert fresc, uns 150 grams d’ametlles cures, 1 ceba mitjana (si pot ser tendra, millor), vinagre suau, sal, oli d’oliva.

1)    Primer de tot netegem, pelem i tallem les patates a daus del mateix tamany i les posem en una olla amb aigua bullint durant uns 12/14 minuts. Han de quedar cuites però no desfetes. 
2)   Mentre es refreden farem la salsa. Com? Molt fàcil. Primer triturem les ametlles i el julivert. En un pot fondo posem les ametlles, el julivert, un raig de vinagre (jo l’he fet servir de poma), un polsim de sal i ho triturem tot. Un cop triturat hi anem afegint l’oli anant-ho lligant fins obtenir una salsa amb la textura que volem. Va molt bé fer-ho com fem la maionesa,  amb el turmix i anar-la lligant. Deixem refredar una estona a la nevera. 
3)   Fem refredar les patates i servim en una safata amb la salsa per sobre.

Bon profit !
netegem bé les patates

els ingredients per la salsa verda

tallem ben petita la ceba

triturem les ametlles


triturem el julivert

ho barregem tot bé

vinagre

triturem i 

afegim l'oli d'oliva .





8 comentaris:

  1. Quina bona pinta!!! Moltes gràcies Judit, l'harem de tastar!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta!!! Moltes gràcies Judit, l'harem de tastar!

    ResponElimina
  3. Molt fresca i saludable
    Com tú ja ja ja

    ResponElimina
  4. Fàcil i vegetariana, gràcies Judit! De fet nosaltres cultivem julivert i al nostre blog tenim receptes amb productes de collita pròpia, per si el vols fer un cop d'ull, http://hortet-lhortet.blogspot.com i/o www.facebook.com/hortetlhortet

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, el julivert i les patates són de l'Hortet del Baix.

      Elimina
    2. Moltes gràcies, el julivert i les patates són de l'Hortet del Baix.

      Elimina

Agraïda per la teva aportació !!!