És un braç fred molt bó i que es pot fer amb farina sense gluten també i així fer-lo apte per celíacs.
Ingredients (per unes 4/5 Persones): el pa de pessic fals: 150 grams de pebrots del piquillo, 100 grams de farina de brioixeria (també es pot fer amb farina sense gluten), 2 ous, mig sobre de llevat (entre 9 i 10 grams), sal i pebre
Pel
farcit: formatge d’untar (uns 250 grams), nous (uns 50 grams), enciam iceberg (unes
quantes fulles)
1.
Posem el forn a escalfar a 200 graus.
2. Triturem
els pebrots del piquillo.
3. Separem
els rovells dels ous. En un bol batem els ous, salpebrem, hi afegim els pebrots
triturats. Jo faig servir unes barilles elèctriques perquè la massa queda molt
millor.
4. Tamisem
la farina on hi hem barrejat el llevat.
5. Barregem
la farina amb la resta.
6. Muntem
les clares a punt de neu i les afegim amb molt de compte al preparat. Jo ho
faig amb una llengua pastissera fent moviments suaus.
7. Posem
la massa en una safata de forn amb paper de forn, estenen la barreja i
aplanant-la bé.
8. Enfornem
durant uns 10 minuts a uns 180 graus amb el forn de sota.
9. Mentrestant
aprofitem i piquem les nous en trossets petits. Tallem en tires molt fines
l’enciam.
10. Traiem
del forn, traiem de la safata mantenint el paper de forn i tallant les parets
perquè surti millor, també tallem l’excés de paper de forn i posem sobre un
drap de roba.
11. Encara
en calent estenem el formatge d’untar i afegim escapant per tot arreu les nous
esmicolades i l’enciam tallat en juliana.
12. Enrotllem
amb molt de compte simulant un braç de gitano i deixant embolicat amb el drap
de cuina. Es deixa refredar en un taper i posem a la nevera (jo el poso amb
drap i tot).
13. L’endemà
traiem el drap i posem damunt una safata de servir. Podem presentar el pastís
tot sencer o tallat en porcions per
facilitar que cadascú es serveixi.
Bon profit !
els ingredients |
tallem l'enciam a juliana |
piquem els pebrots |
tamisem la farina i el llevat i els afegim |
remenem bé i |
afegim les clares a punt de neu |
en calent l'enrotllem per donar-li la forma |
untem amb el formatge |
i farcim amb les nous i l'enciam |
enrotllem |
i tapem amb el drap |
desem a la nevera unes hores |
traiem el paper de forn |
i ja podem servir sencer o tallat a rodanxes |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!