Un braç molt especial, fred, sense gluten i amb uns colors molt contrastats. Es pot presentar com a entrant i combina molt bé amb el braç fred de pebrots pel contrast de colors.
Ingredients
(per unes 4/5 persones): Pel pa
de pessic fals: 400 grams d’espinacs (congelats), 4 ous mitjans, una cullerada
de mantega i sal.
Pel
farcit: formatge d’untar (250 grams de mascarpone) i ingredients per afegir-hi que poden ser panses i pinyons (un grapat) o
tomàquets cherrie (unes 6 o 7 unitats) o
pebrots escalivats (poden ser del piquillo per exemple) en versió vegetariana .
O, salmó, tonyina marinada, ...
1.
Posem els espinacs en una olla i cobrim amb
aigua bullint, quan tornin a bullir els deixem coure durant uns 5 minuts. En
total tardarem uns 10 minuts. Els traiem
i deixem en un escorredor. Anem agafant porcions d’espinacs i anem traient
l’aigua tot apretant amb les mans. Aquest pas és molt important doncs hem de
treure tota l’aigua dels espinacs perquè el pa de pessic fals ens quedi bé en
textura.
2. Ara
posem el forn a escalfar a uns 200 graus.
3. Separem
rovells de clares dels ous i en un bol batem els rovells junt amb la mantega i
els espinacs fins que aconseguim una massa ben fina i sense grumolls. Salem al
gust.
4. Muntem
les clares a punt de neu i les afegim amb molt de compte a la massa.
5. Posem
en una safata rectangular amb paper de forn tota la barreja de manera que faci
un dit de gruix. Aplanem.
6. Posem
al forn (de sota només) durant uns 12 minuts a uns 180 graus. Punxem per veure
si ja està tot cuit. Traiem del forn i deixem sobre el marbre de la cuina
damunt un drap de roba.
7. En
calent i sense farcir encara fem la forma de rotlle, després estenem el
formatge d’untar i afegim escapant per tot arreu panses i pinyons (o els
ingredients que haguem escollit en daus molt molt petits).
8. Enrotllem
amb molt de compte simulant un braç i deixant embolicat amb el drap
de cuina. Es deixa refredar i posem a la nevera (jo el poso amb drap i tot).
9. L’endemà
traiem el drap i posem damunt una safata de servir. Podem presentar el pastís
tot sencer o tallat en porcions per
facilitar que cadascú es serveixi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!