Menú

10 de jul. 2015

braç fred d’espinacs


Un braç molt especial, fred, sense gluten i amb uns colors molt contrastats. Es pot presentar com a entrant i combina molt bé amb el braç fred de pebrots pel contrast de colors.





Ingredients (per unes 4/5 persones): Pel pa de pessic fals: 400 grams d’espinacs (congelats), 4 ous mitjans, una cullerada de mantega i sal.

Pel farcit: formatge d’untar (250 grams de mascarpone) i ingredients per afegir-hi  que poden ser panses i pinyons (un grapat) o tomàquets cherrie (unes 6 o 7 unitats)  o pebrots escalivats (poden ser del piquillo per exemple) en versió vegetariana . O, salmó, tonyina marinada, ...
         
1.   Posem els espinacs en una olla i cobrim amb aigua bullint, quan tornin a bullir els deixem coure durant uns 5 minuts. En total tardarem uns 10 minuts.  Els traiem i deixem en un escorredor. Anem agafant porcions d’espinacs i anem traient l’aigua tot apretant amb les mans. Aquest pas és molt important doncs hem de treure tota l’aigua dels espinacs perquè el pa de pessic fals ens quedi bé en textura.
2.  Ara posem el forn a escalfar a uns 200 graus.
3.  Separem rovells de clares dels ous i en un bol batem els rovells junt amb la mantega i els espinacs fins que aconseguim una massa ben fina i sense grumolls. Salem al gust.
4.  Muntem les clares a punt de neu i les afegim amb molt de compte a la massa.
5.  Posem en una safata rectangular amb paper de forn tota la barreja de manera que faci un dit de gruix. Aplanem.
6.  Posem al forn (de sota només) durant uns 12 minuts a uns 180 graus. Punxem per veure si ja està tot cuit. Traiem del forn i deixem sobre el marbre de la cuina damunt un drap de roba.
7.  En calent i sense farcir encara fem la forma de rotlle, després estenem el formatge d’untar i afegim escapant per tot arreu panses i pinyons (o els ingredients que haguem escollit en daus molt molt petits).
8.  Enrotllem amb molt de compte simulant un braç i deixant embolicat amb el drap de cuina. Es deixa refredar i posem a la nevera (jo el poso amb drap i tot).
9.  L’endemà traiem el drap i posem damunt una safata de servir. Podem presentar el pastís tot sencer o tallat en porcions  per facilitar que cadascú es serveixi.


Bon profit ! 
els ingredients

bullim els espinacs

escorrem bé



ho barregem amb compte amb les clares



i al forn




farcim


tanquem

desem a la nevera


podem presentar sencer o tallat a rodanxes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!