Menú

29 de jul. 2015

pollastre al curri acompanyat d’arròs basmati




A casa va ser tot un èxit. És molt senzill de fer. La salsa queda deliciosa i és el toc clau per assaborir aquest plat.


Ingredients per 4/5 persones: 3 pits de pollastre tallats a tires, 2 cebes mitjanes,  un grapat de xampinyons,  curri, uns 400 ml de nata líquida,  sal, pebre, oli d’oliva, arròs basmati (uns 30/40grams per persona, o sigui, avui 200 grams)
Aquest plat es fa utilitzant un wok, una paella per als xampinyons, una olla per bullir l'arròs i una paella per fregir la ceba (podem compartir la mateixa per ceba i xampinyons). La clau és deixar tots els ingredients ja preparats, cuits... i a última hora 5 minuts abans de servir escalfar la salsa al curri al foc i saltejar tots 4 ingredients en el wok ben calent. Per tant, un plat que es pot fer hores abans i deixar a punt !

  1. Sofregir la ceba tallada ben fina, o bé ratllada en una paella amb oli d’oliva fins que estigui ben feta.
  2. Saltejar en un wok ben calent amb unes gotes d’oli d’oliva.
  3. Afegir al wok la ceba. Apartar-ho en un bol gran
  4. En una olla bullir l’arròs basmati (amb uns 10 minuts ja n’hi ha prou) i posteriorment un cop ja escorregut passar-lo pel wok amb una mica d' oli i pebre negre.
  5. En una paella posar un parell de brics de crema de llet, afegir el curri en pols, i salar al gust. Remenar uns minuts.
  6. Escalfar altre cop el wok i abocar els 3 ingredients: arròs, pollastre i ceba, tot saltejant-los.
  7. Posar en el plat amb una mica de gràcia, podem fer servir una anella d’aquelles per fer de motlle... per exemple l’arròs en forma de cilindre i als costats la ceba i el pollastre. Per sobre abocar la crema de curri.
els ingredients

tallem a tires el pit de pollastre

i ben fina la ceba


fem la salsa al curri


saltegem el pollastre



passem per la paella l'arròs


coem els xampinyons amb oli i salpebrem al gust

aquí tenim tots els ingredients cuits


saltegem tot al wok

i servim a taula amb el bol de salsa al curri






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!