Un pollastre presentat de forma diferent, resulta molt saborós i nutritiu pels seus ingredients de farciment.
Ingredients per 4 persones
: 4 pits de pollastre sencers, grans, 16 talls de bacon (uns 4 talls o més per cada pit de pollastre), 1 pot de pebrots
escalivats (o 2 pebrots escalivats a casa), uns 200 grams de formatge d’untar, orenga, sal, oli d’oliva, pebre negre, 2 dents d'all i un raig de brandi. També necessitarem corda de lligar carn, o una malla, alguns escuradents...
1er) Primer
obrim els pits per la meitat sense acabar de tallar, deixant-los com si fossin
un llibre. Els aplanem posant film transparent per sobre (o paper de forn) i
amb un rodet de fusta d’aquells d’estirar pizzes. Salpebrem.
2on) Farcim amb el formatge d’untar i que abans
hem estat treballant una mica dins un bol i barrejat amb una mica d’orenga
picada ben fina.
3er) tallem els pebrots tallats a tires primes i afegim damunt el formatge.
4rt) Enrotllem el pit de pollastre a lo llarg i tanquem tot posant-hi
escuradents per allà on calgui perquè aguanti.
5è) Ara posem 3 talls de bacon, el pit a sobre, un tall de bacon damunt del pit i anem tancant amb la resta de talls. En aquest moment podem cosir amb escuradents tallats x la meitat. Hi ha diverses maneres x tal que ens aguanti ben embolicat. Una manera és embolicar amb fil transparent i posar una estona al congelador sense que arribi a congelar-se, només perquè tingui una bona consistència i forma. Una altra lligant tot amb cordill de cuinar. I una altra (si som hàbils) posant una malla i lligant els extrems. L'objectiu és que puguem coure-ho sense que es desmunti. Jo avui ho he fet de les diferents formes i m'han funcionat totes.
5è) Quan falti una estona per començar a coure els pits posem el forn a escalfar a uns
180 graus.
6è) Ara ho courem. Primer ho fregirem en una
paella amb oli d’oliva ben calent, amb les dents d'all i fregit a foc lent fins que es dauri (durant
uns 10 minuts aproximadament), donem la volta i aboquem un raig de brandi i després ho posem al forn durant uns 20 minuts a
180 graus.
Avui ho he presentat amb unes patates al forn per aprofitar l'energia del forn.
Bon profit!
|
els ingredients |
|
aromatitzem amb orenga el formatge d'untar |
|
aplanem el pit de pollastre |
|
l'untem amb el formatge i |
|
els pebrot |
|
un llit de bacon, a sobre el pit farcit |
|
així |
|
i emboliquem bé amb el bacon |
|
ara ho lliguem tot bé |
|
o emboliquem amb film transparent |
|
així (i ara al congelador |
|
a aquest hi posem una malla per carns |
|
i lliguem els extrems |
|
podem cosir amb escuradents i tallar el que sobresurt |
|
coem a la paella |
|
a mitja cocció un raig de brandi per sobre |
|
i passat pel forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!