Fàcil
|
|
Temps
|
60’
|
Cost per ració
|
1,5 €
|
Ingredients per unes 4/5 persones: enciams diversos i variats (fulla de roure,
romana, ...), un pebrot vermell, unes 15 figues (unes 3 per persona), unes
quantes nous, uns talls de pernil ibèric (un tall gran per persona
aproximadament), uns 100 grams de formatge gorgonzola (o similar).
I per la vinagreta: mitja ceba ben picadeta
petita, 2 cullerades soperes no gaire plenes de mel , una cullerada sopera d’oli
d’oliva, sal i pebre negre al gust
1) Primer
de tot farem la vinagreta. Posem tots els ingredients en un pot, el tanquem i remenem bé amb una cullereta. Jo xinxollo tots
els ingredients tancant bé el pot i sacsejant amunt i avall.
2) Posem
el forn a escalfar a uns 220 graus
3) Netegem
les figues passant un drap humit, tallem la part de dalt (la corona) pensant
que després la tornarem a posar i les buidem traient la polpa que reservem en
un bol. Va molt bé tenir un estri d’aquells de buidar verdures que són rodons i
tenen un forat petit a la base.
4) En
aquest bol esmicolem el formatge i ho barregem tot bé. Hi afegim una part de la
vinagreta. Després farcim les figues amb aquest preparat.
5) Tapem
amb la tapa que hem tallat abans i ho posem tot sobre una safata amb paper de
forn amb unes gotes d’oli ho coem durant uns 10 minuts a 200 graus.
6) Mentre
es couen.... netegem bé els enciams. I els escorrem. Els posem en una safata
ben gran formant un gran llit verd. Afegim el pebrot tallat a tires.
7) Posem
les nous i el pernil a virutes sobre els enciams i a última hora afegim les
figues i reguem amb la vinagreta de mel (opcional). Podem servir amb les figues
calentes o bé deixar-les refredar. De totes les maneres resulta molt bo. La
vinagreta va a gustos, sempre podem servir el plat amb la vinagreta en un bol
perquè cadascú s’amaneixi al seu gust.
els ingredients de la vinagreta |
ingredients per l'amanida |
l'aparell per buidar les figues |
tallem unes tapes |
buidem les figues |
i barregem figues amb el formatge |
omplim una mànega |
piquem la mitja ceba |
ja tenim la vinagreta feta |
farcim les figues |
posem la tapa (opcional) i cap al forn |
i presentem el plat |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!