Menú

30 d’ag. 2015

amanida verda amb figues farcides de gorgonzola



Fàcil
Temps
60’
Cost per ració
1,5 €

Ingredients per unes 4/5 persones:  enciams diversos i variats (fulla de roure, romana, ...), un pebrot vermell, unes 15 figues (unes 3 per persona), unes quantes nous, uns talls de pernil ibèric (un tall gran per persona aproximadament), uns 100 grams de formatge gorgonzola (o similar).
I per la vinagreta: mitja ceba ben picadeta petita, 2 cullerades soperes no gaire plenes de mel , una cullerada sopera d’oli d’oliva, sal i pebre negre al gust

1)     Primer de tot farem la vinagreta. Posem tots els ingredients en un pot, el tanquem i  remenem bé amb una cullereta. Jo xinxollo tots els ingredients tancant bé el pot i sacsejant amunt i avall.
2)    Posem el forn a escalfar a uns 220 graus
3)    Netegem les figues passant un drap humit, tallem la part de dalt (la corona) pensant que després la tornarem a posar i les buidem traient la polpa que reservem en un bol. Va molt bé tenir un estri d’aquells de buidar verdures que són rodons i tenen un forat petit a la base.
4)    En aquest bol esmicolem el formatge i ho barregem tot bé. Hi afegim una part de la vinagreta. Després farcim les figues amb aquest preparat.
5)    Tapem amb la tapa que hem tallat abans i ho posem tot sobre una safata amb paper de forn amb unes gotes d’oli ho coem durant uns 10 minuts a 200 graus.
6)    Mentre es couen.... netegem bé els enciams. I els escorrem. Els posem en una safata ben gran formant un gran llit verd. Afegim el pebrot tallat a tires.
7)    Posem les nous i el pernil a virutes sobre els enciams i a última hora afegim les figues i reguem amb la vinagreta de mel (opcional). Podem servir amb les figues calentes o bé deixar-les refredar. De totes les maneres resulta molt bo. La vinagreta va a gustos, sempre podem servir el plat amb la vinagreta en un bol perquè cadascú s’amaneixi al seu gust.


els ingredients de la vinagreta

ingredients per l'amanida

l'aparell per buidar les figues

tallem unes tapes 


buidem les figues 


i barregem figues amb el formatge


omplim una mànega


piquem la mitja ceba

ja tenim la vinagreta feta


farcim les figues

posem la tapa (opcional) i cap al forn

i presentem el plat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!