Menú

29 d’ag. 2015

tapa de figues i formatge feta



Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
1€

Ingredients per unes 5 o 6 tapes: 6 figues i uns 250 grams de formatge feta.
I per la vinagreta: mitja cullerada sopera de suc de llimona, unes 2 o 3 branquetes de menta fresca, un grapat d’avellanes, uns 70 grams d’oli d’oliva, sal i pebre negre al gust.
Per decorar: unes fulles de menta senceres i ben boniques i un parell de figues més que tallarem a quarts.

1)     Primer de tot farem la vinagreta. Hem de tenir en compte de ruixar la menta amb el suc de la llimona de seguida perquè es mantingui el color verd. Hem de tenir les avellanes picadetes ben fines.  Aleshores, posem tots els ingredients en un pot, el tanquem i “xinxollem” bé tot fins que estigui ben barrejat.
2)    Després tallem el formatge a rodanxes o a làmines quadrades. Podem utilitzar algun tallapastes per donar-li forma més bonica.
3)    Netegem les figues, tallem la part de dalt (la corona), i tallem a rodanxes que quedin ben boniques.
4)    Muntem el plat de la següent manera: primer ruixem la base del plat amb la vinagreta, posem una capa de figues, a sobre unes làmines de formatge, reguem amb la vinagreta i una altra capa de figues i de formatge. A sobre de tot posem un quart de figa, una fulla de menta per decorar i reguem amb la vinagreta. Per unir-ho tot millor he fet servir un escuradents. Al costat afegim unes avellanes picades més grosses i un parell de fulles de menta més. 
Podem muntar la tapa, desar a la nevera i a l'hora de servir aromatitzar amb la vinagreta. El sabor de menta li dona un toc molt especial i fresc. Una tapa molt senzilla, fàcil i original.

els ingredients

piquem les avellanes

piquem la menta ben petita

el suc de llimona

i la resta d'ingredients: vinagreta feta !

tallem les figues i el formatge


i muntem les tapes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!