Dificultat
|
Mitjana
|
Temps aproximat
|
2h
|
Cost per ració
|
0,50€
|
Ingredients (per unes 10 persones):
per
la base: 1 làmina de pasta de full (rodona), uns
300 grams de raïm
per
la crema pastissera: 3 rovells d'ou, mig
litre de llet, 100 grams de sucre, 25 grams de farina i 25 grams de farina de
blat de moro (Maizena), 1 tronquet de canyella i una beina de vainilla.
per
la gelatina: 4 fulles de gelatina i uns 150 ml. de
mosto
1)
Primer posem el forn a
escalfar a uns 180 graus. Preparem la pasta de full ja que la volem coure sense
cap farcit. estirem la pasta de full i
la posem dins un motlle d'aquells que es desmunten. Punxem la base amb una
forquilla i cobrim amb cigrons o alguna cosa que pesi per tal que no pugi.
Pintem les parets i la part exterior amb ou batut perquè quedi brillant i
cruixent. Ho coem durant uns 15 minuts al forn. Ho traiem, traiem els cigrons
(o el que faci de pes) i tornem a enfornar 5' més perquè s'acabi de fer. Traiem
la pasta de full i la deixem refredar.
2)
Ara farem la crema. Com?
Primer de tot aromatitzarem la llet. Posem tota la llet en un cassó amb la
canyella, la beina de vainilla i la pell de la llimona i quan arrenqui el bull,
aturem el foc i deixem reposar una estona.
Barregem les farines tamisades en un bol, hi afegim el sucre i els
rovells i una mica de la llet aromatitzada. Colem la llet i la tornem a posar
en un cassó al foc afegint-hi la barreja del bol. Ho coem a foc lent remenant
amb unes varilles fins que quedi espès. En aquest punt aturem la cocció.
3)
I ara preparem la
gelatina. Posem la gelatina amb aigua freda a hidratar. Posem el mosto a
escalfar en un cassó al foc i afegim la gelatina ben escorreguda. Remenem bé i
deixem refredar una mica.
4)
Ara farcim la pasta de
full amb la crema. Hi posem el raïm ben net, tallat per la meitat i sense
llavors. I a la nevera una estona
5)
Traiem de la nevera i
reguem amb la gelatina (vigilem perquè és força líquida quan és tèbia). Ho
posem a la nevera un parell d'hores.
Bon profit!
|
els ingredients (menys el raïm) |
|
cobrim bé la pasta de full i punxem |
|
no cal cobrir amb paper d'alumini |
|
jo vaig posar llenties perquè era el que tenia aquell dia |
|
i ara fem la crema |
|
aromatitzem la llet |
|
les farines tamisades |
|
amb el sucre i |
|
els rovells d'ou |
|
escalfem el mosto i |
|
afegim la gelatina |
|
netegem, tallem i traiem pinyol als grans de raïm |
|
cobrim amb la crema |
|
i posem els mitjos grans de raïm i a la nevera |
|
aboquem una mica de gelatina de mosto |
|
i a la nevera a refredar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!