Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h. 30’
|
Cost per ració
|
0,80€
|
Ingredients (per unes 10 racions):
avui tots els ingredients són sense gluten (mireu bé les etiquetes)
avui tots els ingredients són sense gluten (mireu bé les etiquetes)
per la base: 180 grams de galetes sense gluten i 70
grams de mantega (però tot dependrà del motlle)
pel farcit: 300 grams de formatge d'untar,
250 grams de formatge mascarpone, 300 grams de xocolata de fondre blanca, 300
ml. de llet, 50 grams de sucre, 1 sobre i mig de quallada, uns 400 grams de raïm
(combinant raïm blanc i negre)
per la gelatina: uns 80 grams de moscatell
o vi dolç, 100 grams d'aigua i 100 grams de sucre i 4 fulles de gelatina.
1)
Preparem la base: desfem
la mantega, piquem les galetes i ho barregem tot en un bol fins que sigui una
massa pastosa.
2)
En un motlle d'aquells
que puguem després treure les parets, posem la base de galeta apretant bé amb
les mans fins que quedi una massa compacta per tota la base.
3)
Ara preparem el farcit.
És molt senzill. Només cal posar tots els ingredients en una olla alta (la
xocolata millor trossejada) i al foc, anem remenant mentre es desfà i queda una
massa cremosa i espessa i sense grumolls. Ho treballem bé amb les varilles manuals
(d'aquelles de muntar les clares).
4)
Mentre, rentem els grans
de raïm, els tallem per la meitat i traiem les llavors i els deixem preparats
en un bol.
5)
Farcim el motlle amb la
crema de formatge i posem els mitjos grans de raïm per sobre.
6)
I ara la gelatina. Posem
les làmines de gelatina a hidratar amb aigua freda en un petit bol. Preparem un
almívar amb el sucre i l'aigua al foc i coem durant uns 5 minuts, hi afegim la
gelatina escorreguda i remenem. Hi afegim el moscatell i remenem. Deixem
refredar.
7)
Al cap d'una horeta
traiem el pastís i pintem amb la gelatina, una mica, just perquè agafi
brillantor i sabor.
els ingredients |
triturem les galetes |
i treballem la base de galeta |
cobrim bé la base i que quedi ben compacta |
posem els formatges |
la xocolata |
i la resta d'ingredients |
coure la crema que quedi sense grumolls |
aboquem al motlle |
i colocquem el raïm de 2 colors i a la nevera |
i ara fem un almívar amb aigua i sucre |
hi afegim la gelatina sense aigua |
i el vi dolç |
reguem lleugerament amb la gelatina i a la nevera |
quedarà brillant i boníssim |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!