Menú

17 de set. 2015

pastís de formatge amb raïm i gelatina de moscatell






Dificultat
Mitjana
Temps
1h. 30’
Cost per ració
0,80€

Ingredients (per unes 10 racions):
avui tots els ingredients són sense gluten (mireu bé les etiquetes)
per la base: 180 grams de galetes sense gluten i 70 grams de mantega (però tot dependrà del motlle) 
pel farcit: 300 grams de formatge d'untar, 250 grams de formatge mascarpone, 300 grams de xocolata de fondre blanca, 300 ml. de llet, 50 grams de sucre, 1 sobre i mig de quallada, uns 400 grams de raïm (combinant raïm blanc i negre)
per la gelatina: uns 80 grams de moscatell o vi dolç, 100 grams d'aigua i 100 grams de sucre i 4 fulles de gelatina.

1)    Preparem la base: desfem la mantega, piquem les galetes i ho barregem tot en un bol fins que sigui una massa pastosa.
2)   En un motlle d'aquells que puguem després treure les parets, posem la base de galeta apretant bé amb les mans fins que quedi una massa compacta per tota la base.
3)   Ara preparem el farcit. És molt senzill. Només cal posar tots els ingredients en una olla alta (la xocolata millor trossejada) i al foc, anem remenant mentre es desfà i queda una massa cremosa i espessa i sense grumolls. Ho treballem bé amb les varilles manuals (d'aquelles de muntar les clares).
4)   Mentre, rentem els grans de raïm, els tallem per la meitat i traiem les llavors i els deixem preparats en un bol.
5)   Farcim el motlle amb la crema de formatge i posem els mitjos grans de raïm per sobre.
6)   I ara la gelatina. Posem les làmines de gelatina a hidratar amb aigua freda en un petit bol. Preparem un almívar amb el sucre i l'aigua al foc i coem durant uns 5 minuts, hi afegim la gelatina escorreguda i remenem. Hi afegim el moscatell i remenem. Deixem refredar.
7)   Al cap d'una horeta traiem el pastís i pintem amb la gelatina, una mica, just perquè agafi brillantor i sabor.
els ingredients

triturem les galetes



i treballem la base de galeta


cobrim bé la base i que quedi ben compacta

posem els formatges

la xocolata

i la resta d'ingredients


coure la crema que quedi sense grumolls

aboquem al motlle

i colocquem el raïm de 2 colors i a la nevera

i ara fem un almívar amb aigua i sucre


hi afegim la gelatina sense aigua

i el vi dolç

reguem lleugerament amb la gelatina i a la nevera

quedarà brillant i boníssim



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!