dimecres, 2 de setembre de 2015

pastís senzill de formatge amb gelatina de melmelada de figues




Dificultat
Mitjana
Temps
2 hores
Cost per ració
1 €

Ingredients per al pastís:  3 ous, 10 cullerades de sucre, 3 iogurts (grecs, millor), 1 tarrina de formatge d’untar (d’uns 250 o 300 grams), 3 cullerades de farina de blat de moro (Maizena)
I per a l’acabat de figues: 4 cullerades de melmelada de figues, 100 ml d’aigua i 2 fulles de gelatina neutra. 
Per decorar podem posar un grapadet de figues fresques tallades a quarts al voltant del pastís

Fem el pastís de formatge base:
  1. Primer de tot posem a escalfar el forn a uns 200 graus
  2. En un pot per triturar (que sigui alt per no esquitxar) barregem tots els ingredients del pastís.  Els podem posar tots alhota i triturar però  jo no els poso tots de cop sinó que segueixo un ordre. Primer: els ous amb el sucre i vaig afegint els iogurts, el formatge (que l’escalfo una mica per treballar-lo millor) i acabant amb la maizena. Tot ha de quedar ben triturat i formant una massa molt fina i sense grumolls. Ho treballo amb unes barilles manuals,  d'aquelles de muntar clares .
  3. Preparem un motlle amb paper de forn o bé pintant-lo amb mantega fosa i espolsant-hi pa ratllat.
  4. Aboquem la barreja al motlle i enfornem a uns 170 graus durant una horeta només amb el forn de sota (a vegades ja n’hi ha prou amb una mica menys). Hem de vigilar el color, si veiem que s’està tornant de color torrat doncs o bé abaixem el forn o bé l’aturem. Estarà llest quan punxem i l’agulla surt neta.  Si cal afegir temps de cocció millor abaixar el forn a 140 graus per exemple per evitar que se’ns cremi per fora però que se’ns faci per dins. Obrim la porta del forn i no el traiem de seguida, esperem una mica.
  5. Més tard el traiem del forn i deixem refredar sobre el marbre de la cuina. Després posem a la nevera un parell d’horetes o d’un dia per l’altre.
I ara treballem la melmelada i muntem el plat:
  1. Posem les 2 fulles de gelatina en remull amb aigua ben freda.
  2. En un pot escalfem la melmelada (4 cullerades soperes) amb l’aigua (uns 100 ml.)
  3. Afegim la gelatina hidratada i escorreguda (ho faig amb les mans) i remenem ja fora del foc.
  4. Abans que es refredi massa ... desemmotllem el pastís de formatge i posem una capa de la melmelada per sobre.  Podem tornar a desar a la nevera i treure una estona abans de servir a taula.
Bon profit!
els ingredients

batem els ous

afegim el sucre i batem

i el iogurt

el formatge

i finalment la farina de blat de moro

untem amb mantega fosa

i espolsem pa ratllat

i cap al forn

i ara la gelatina de melmelada de figa

escalfem la melmelada amb l'aigua


afegim la gelatina escorreguda i remenem bé


cobrim el pastís i cap a la nevera



2 comentaris:

  1. Quina bona pinta que té aquest pastís, no sembla difícil!!

    ResponElimina
  2. no és gens difícil i és realment molt suau. Anima't i explica-ho! un petó!

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!