Dificultat
|
Mitjana
|
Temps
|
1h.
|
Cost per ració
|
0,50€
|
Ingredients per unes 4 persones (racions) o
per 8 tapes petites: formatge camembert (jo compro d’aquelles peces rodones
que deuen pesar uns 250 grams), raïm blanc (uns 8/12 grans de raïm), farina, 2 ous
i pa ratllat, una mica de mantega, sucre i vi blanc o mosto. I oli d’oliva. Uns escuradents per unir les dues peces. I recomano aquelles reixetes per a per fregir per tal de no haver de girar el formatge un cop s'està fregint, ja que aquesta preparació és molt delicada i podria trencar-se l'arrebossat i sortir el formatge.
1)
Primer tallem el
formatge a daus o a triangles pensant que a sobre hi posarem un gra de
raïm.
2)
Batem l’ou en un plat i
posem farina en un plat i pa ratllat en un altre. Passem els daus de formatge
primer per farina, després per ou batut i després per pa ratllat. I tornem a
passar per ou batut i una segona capa de pa ratllat. Així aconseguim un arrebossat gruixut que no permeti obrir-se i que surti el formatge. És un dels grans perills d'aquest plat, que es trenqui l'arrebossat. Però amb una mica de cura no passa res i quedarà genial.
3)
I, atenció! molt
important : posem uns pocs daus dins una reixeta d'aquelles de fregidora. Posem oli a
escalfar en una paella (molta quantitat,ha de cobrir les peces de formatge )) i quan
l'oli sigui molt calent hi enfonsem la reixeta amb els daus de formatge
arrebossat. El primer cop que vaig
fregir els daus de camembert se'm van desfer, la crosta era massa fina. Sembla
senzill però cal fer-ho amb compte. Els fregim en poques quantitats i traiem i
aboquem amb compte a un plat amb paper de cuina. I anem posant-ho en aquest
plat i tapant perquè es mantinguin calents.
4)
En un cassó petit posem
uns dauets de mantega, una mica de sucre i un raig de vi. Hi afegim els grans
de raïm ben nets. Els saltegem una estona.
5)
Muntem la tapa posant el
formatge i a sobre un gra de raïm clavat amb un escuradents. La tapa és deliciosa si es munta a última hora i mengem el formatge calent amb el raïm fred. La combinació d'aquest formatge amb el raïm resulta espectacular. També, si volem, podem prendre la tapa a temperatura ambient.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!