Menú

23 de set. 2015

tapa de camembert amb raïm



Dificultat
Mitjana
Temps
1h.
Cost per ració
0,50€

Ingredients per unes 4 persones (racions) o per 8 tapes petites: formatge camembert (jo compro d’aquelles peces rodones que deuen pesar uns 250 grams), raïm blanc (uns 8/12 grans de raïm), farina, 2 ous i pa ratllat, una mica de mantega, sucre i vi blanc o mosto. I oli d’oliva. Uns escuradents per unir les dues peces. I recomano aquelles reixetes per a per fregir per tal de no haver de girar el formatge un cop s'està fregint, ja que aquesta preparació és molt delicada i podria trencar-se l'arrebossat i sortir el formatge.

1)    Primer tallem el formatge a daus o a triangles pensant que a sobre hi posarem un gra de raïm.
2)   Batem l’ou en un plat i posem farina en un plat i pa ratllat en un altre. Passem els daus de formatge primer per farina, després per ou batut i després per pa ratllat. I tornem a passar per ou batut i una segona capa de pa ratllat. Així aconseguim un arrebossat gruixut que no permeti obrir-se i que surti el formatge. És un dels grans perills d'aquest plat, que es trenqui l'arrebossat. Però amb una mica de cura no passa res i quedarà genial.
3)   I, atenció! molt important : posem uns pocs daus dins una reixeta d'aquelles de fregidora. Posem oli a escalfar en una paella (molta quantitat,ha de cobrir les peces de formatge )) i quan l'oli sigui molt calent hi enfonsem la reixeta amb els daus de formatge arrebossat.  El primer cop que vaig fregir els daus de camembert se'm van desfer, la crosta era massa fina. Sembla senzill però cal fer-ho amb compte. Els fregim en poques quantitats i traiem i aboquem amb compte a un plat amb paper de cuina. I anem posant-ho en aquest plat i tapant perquè es mantinguin calents.
4)   En un cassó petit posem uns dauets de mantega, una mica de sucre i un raig de vi. Hi afegim els grans de raïm ben nets. Els saltegem una estona.
5)   Muntem la tapa posant el formatge i a sobre un gra de raïm clavat amb un escuradents. La tapa és deliciosa si es munta a última hora i mengem el formatge calent amb el raïm fred. La combinació d'aquest formatge amb el raïm resulta espectacular. També, si volem, podem prendre la tapa a temperatura ambient.

Bon profit !


els ingredients


preparem la salsa per macerar el raïm


i ho deixem una estoneta, anem regant per sobre

i ara arrebossem el formatge

farina, ou, pa ratllat, i .. ou i pa ratllat


posem el formatge arrebossat

a l'oli ben calent

i muntem la tapa


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!