Menú

23 d’oct. 2015

galetes de té


Dificultat
Mitjana
Temps
1h
Cost per ració
0,12€ la unitat

Ingredients per unes 40 galetes:  120 grams d’ametlla mòlta, 120 grams de farina de rebosteria, 150 grams de mantega, 75 grams de sucre, 2 clares d’ou, 1 culleradeta petita de sucre vainilla. I per decorar: mitja rajola de xocolata negra de cobertura (uns 150 grams aproximadament).


1)     Primer de tot prepararem els ingredients, els pesem, mesurem i deixem sobre el marbre. Després preparem les safates que aniran al forn i els pots per fer la xocolata al Bany María,
2)    Estovem la mantega dins un bol mitjanet, o bé deixant-la molta estona sobre el marbre o bé usant uns segons el microones, amb molt de compte perquè no volem que quedi líquida sinó pastosa per poder-la treballar bé.
3)    Remenem bé amb una espàtula la mantega. Hi afegim el sucre i batem bé amb les barilles. Podem utilitzar les manuals o les elèctriques. Hem de batre fins tenir una crema suau.
4)    Hi afegim les clares i continuem batent un parell de minuts fins que quedin ben barrejades i tinguin l’aparença de nata muntada. Hi afegim el sucre vainilla i l’ametlla mòlta i ara ho barregem amb una espàtula (de fusta va molt bé). Ho barregem tot bé.
5)    Ara anirem afegint la farina tamisada, removent amb una espàtula de fusta. Hem d’integrar-la tot a la massa i tenir una massa espessa i homogènia.
6)     En aquest punt posem tota la massa dins una mànega pastissera amb un broc gran i arrissat, tanquem bé (amb unes pinces) i posem a la nevera a reposar mitja horeta.
7)    En aquests minuts de repòs posem el forn a escalfar, i anem col·locant paper de forn sobre diferents safates (aptes per anar al forn). També aprofitem per trossejar la xocolata afegint-hi una mica de mantega (que li dona brillantor), ho posem en un pot que anirà dins un pot més gran amb una mica d’aigua.
8)    Traiem de la nevera la mànega amb la pasta i anem fent les galetes sobre el paper de forn donant-los aquella forma suau de cargol, com una “J” més aviat plana i amb les línies de relleu ben marcades. Podem fer diferents formes però aquestes són molt boniques.
9)    Coem les galetes uns 12 minuts al forn a 180 graus (de sota i 5’ últims minuts els de dalt).  Traiem del forn i deixem refredar.
10)  Mentre es refreden fonem la xocolata al bany María, posant el cassó amb la xocolata i una mica de mantega dins un pot amb una mica d’aigua calenta i al foc. Anem remenant fins que quedi feta una crema suau i retirem del foc. Així anem donant temps perquè les galetes tinguin temps de refredar-se.
11)   Agafem una galeta i la submergim fins la meitat dins la xocolata de cobertura, i la col·loquem amb compte damunt el paper de forn o damunt una reixeta de pastisseria d’aquelles amb potes i amb un plat a sota perquè deixar caure les gotetes sobreres. Deixem reposar fins que la xocolata s’endureixi (a la nevera va molt bé)   i...
ja podem servir en una safata ben bonica amb un cafè , te o infusió.

Bon benefici!



2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!