divendres, 18 de desembre de 2015

magdalenes de xocolata negra


Dificultat
Fàcil
Temps
1h30'
Cost per unitat
0,20€

Ingredients per unes 15 magdalenes:  3 ous, 200 grams de farina de brioxeria, uns 70 grams de cacau en pols, uns 10 grams de llevat en pols, uns 125 grams de sucre, uns 50ml. de llet, uns 100 ml. d’oli d’oliva i, opcional, unes gotes d'anís. Apart necessitarem els motlles de paper arrissat per a les magdalenes.

1)     Posem el forn a escalfar a uns 180 graus aproximadament
2)  Preparem els motlles. Jo faig servir els papers arrissats dins de motlles d’aquells metàl·lics així es manté la forma i va bé posar-ne dos.
3)     La clau és treballar la massa amb temps i barrejant tots els ingredients a poc a poc i de un a un. Primer preparem els ingredients, els pesem, mesurem, tamisem la farina i el cacau i els barregem en un bol, ...
Ø  Comencem batent els ous en un bol gran fins que estiguin ben esponjosos. Faig servir una batedora d’aquelles de muntar les clares ja que li donarà més aire a la massa.
Ø  Afegim el sucre i anem batent amb la batedora elèctrica.
Ø  Afegim l’oli i anem barrejant. Jo vaig fent caure un raig pel centre del bol i continuo batent.
Ø  Ara toca a la llet, faig el mateix que amb l’oli d’oliva.
Ø  I finalment hi afegim les farines (la farina, el cacau i el llevat) prèviament tamisats. Ho anem barrejant tot bé i a poc a poc. En aquests moments canvio la batedora elèctrica per una cullera de fusta. Remeno cap a la mateixa banda en moviments circulars i agafant les farines a poc a poc ja que van quedant a la part exterior del cercle que treballo.
Ø  En aquest punt hem de tenir una massa sense grumolls, fina, esponjosa i ben treballada. Com una crema.

4)     Poso la crema dins una mànega pastissera i omplo els motlles de paper arrissat posant una mica més de la meitat d'alçada.
5)     Al forn durant uns 15/18 minuts o fins que veiem que estiguin fetes. Podem punxar amb una agulla fins que surti neta.
6)     Treure del forn i deixar refredar abans de treure del motlle metàl·lic.

Combina molt bé amb fruits del bosc tipus maduixes, cireres, mores o bé amb cítrics com la taronja confitada. Podem presentar-ho amb un coulis o una melmelada.


Bon profit !


els ingredients

batem els ous 

hi afegim el sucre

l'oli a poc a poc

la llet

unes gotes d'anís

tamisem la farina i la incorporem



i ara el cacau

omplim una mànega pastissera i


omplim els motlles, una mica més de la meitat

i al forn

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!