divendres, 11 de desembre de 2015

pa de pessic de xocolata negra amb nous



Dificultat
Fàcil
Temps
1h30'
Cost per ració
0,80€

Ingredients per unes 4/5 persones:  3 ous, 1 iogurt grec, 1/2 mesura del pot del iogurt d’oli d’oliva suau o oli de girasol; 2 mesures de sucre, 2 mesures de farina de brioxeria i 1 mesura de cacau en pols, 1 sobre de llevat en pols (o 16 grams). Uns 50 grams de nous pelades i triturades.

1)     Primer de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus.
2)    Preparem un motlle amb paper de forn o bé pintant-lo amb mantega fosa i espolsant amb farina.
3)    Picar les nous. Posar en un bol el iogurt per així poder disposar del got de iogurt per les mesures dels ingredients.
4)    En un bol mitjanet batem els ous amb batedora elèctrica fins que estiguin ben espumosos. En aquest punt hi afegim el sucre i continuem batent
5)    Afegim l'oli a rajolí i anem batent. Fem el mateix amb el iogurt.
6)    Finalment hi afegirem els ingredients "secs",. En aquest moment treballarem la massa amb una cullera de fusta. Primer afegim la farina prèviament tamisada amb el llevat barrejat.
7)    I finalment el cacau també tamisat.
8)    I finalment les nous triturades.
9)    Omplim el motlle i coem al forn uns 45 minuts a uns 180 graus amb el forn de sota només.
10)  Deixem refredar i desemmotllem.


Bon profit!


anem mesurant amb el got de iogurt

ingredients mesurats

batem els ous i afegim el sucre

l'oli, el iogurt ...

la farina i el llevat tamisats...

el cacau i..


finalment les nous ben picadetes

al motlle i al forn

resulta un pastís contundent i boníssim


2 comentaris:

  1. Quina bona pinta Judit!
    Avui ens animarem a fer-lo!

    ResponElimina
  2. Quina bona pinta Judit!
    Avui ens animarem a fer-lo!

    ResponElimina

Agraïda per la teva aportació !!!