Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h15' |
Cost per ració
|
2,6€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: un pollastre tallat a octaus, unes 8 a 10
gambes vermelles, uns 4 o 5 tomàquets madurs ratllats, 1 ceba mitjana, mig got
de brandi, 1 got de vi blanc o de cava, oli, sal, pebre.
Per la picada: 3 grans d’all, un grapat de fruits
secs: avellanes, ametlles i pinyons, julivert trinxat, 3 llesques de pa fregit,
3 o 4 preses de xocolata negra
1) Primer
preparem els ingredients. Pelem i tallem a trossets molt petits la ceba.
2) Fem
la picada: primer piquem en un morter l’all amb un polsim de sal, hi afegim els
fruits secs i piquem una estona, hi afegim el julivert i la xocolata. Finalment
hi afegim el pa sec. Queda molt espès però desprès ja hi afegirem líquid per
incorporar-ho al pollastre. Podem ajudar-nos d’un minipimer per triturar tots
els ingredients.
3) Ara
netegem el pollastre, el salpebrem i el fregim en una cassola amb oli d’oliva
aromatitzat amb un parell de dents d’all sense pelar.
4) Traiem
el pollastre fregit i el reservem.
5) En
la mateixa cassola i oli fregim les gambes i les reservem junt amb el pollastre.
6) Ara
farem el sofregit. Fregim la ceba a poc a poc durant uns 5 minuts. Hi afegim el
tomàquet triturat i coem 5 minuts més.
7) Afegim
el pollastre (sols el pollastre, eh! ) i reguem amb el brandi. Apugem el foc.
8) Després
incorporem el got de cava o vi blanc. Ara taparem la cassola i deixarem coure
uns 10 minuts a mig foc.
9) Afegim
aigua fins que cobreixi el pollastre Rectifiquem de sal.
10) Ara
farem coure el pollastre durant uns 40 minuts a foc lent.
11) I
incorporem la picada on prèviament hi hem afegit líquid de la cocció. Això
facilitarà la incorporació al guisat.
12) Quan
faltin uns 5 minuts per acabar la cocció hi afegim les gambes. Parem el foc,
tapem i deixem reposar una estona.
Està més bo fet del dia abans
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!