dijous, 24 de desembre de 2015

pollastre amb gambes

Dificultat
Fàcil
Temps
1h15'
Cost per ració
2,6€

Ingredients per unes 4/5 persones:  un pollastre tallat a octaus, unes 8 a 10 gambes vermelles, uns 4 o 5 tomàquets madurs ratllats, 1 ceba mitjana, mig got de brandi, 1 got de vi blanc o de cava, oli, sal, pebre.
Per la picada: 3 grans d’all, un grapat de fruits secs: avellanes, ametlles i pinyons, julivert trinxat, 3 llesques de pa fregit, 3 o 4 preses de xocolata negra

1)     Primer preparem els ingredients. Pelem i tallem a trossets molt petits la ceba.
2)    Fem la picada: primer piquem en un morter l’all amb un polsim de sal, hi afegim els fruits secs i piquem una estona, hi afegim el julivert i la xocolata. Finalment hi afegim el pa sec. Queda molt espès però desprès ja hi afegirem líquid per incorporar-ho al pollastre. Podem ajudar-nos d’un minipimer per triturar tots els ingredients.
3)    Ara netegem el pollastre, el salpebrem i el fregim en una cassola amb oli d’oliva aromatitzat amb un parell de dents d’all sense pelar.
4)    Traiem el pollastre fregit i el reservem.
5)    En la mateixa cassola i oli fregim les gambes i les reservem junt amb el pollastre.
6)    Ara farem el sofregit. Fregim la ceba a poc a poc durant uns 5 minuts. Hi afegim el tomàquet triturat i coem 5 minuts més.
7)    Afegim el pollastre (sols el pollastre, eh! ) i reguem amb el brandi. Apugem el foc.
8)    Després incorporem el got de cava o vi blanc. Ara taparem la cassola i deixarem coure uns 10 minuts a mig foc.  
9)    Afegim aigua fins que cobreixi el pollastre Rectifiquem de sal.
10)  Ara farem coure el pollastre durant uns 40 minuts a foc lent.
11)   I incorporem la picada on prèviament hi hem afegit líquid de la cocció. Això facilitarà la incorporació al guisat.
12)  Quan faltin uns 5 minuts per acabar la cocció hi afegim les gambes. Parem el foc, tapem i deixem reposar una estona.

Està més bo fet del dia abans


Bon profit!
els ingredients

tallem la ceba

fem la picada començant a picar l'all amb sal, julivert
les ametlles, el pa ratllat, ...

la xocolata



els ingredients pel sofregit


fregim el pollastre salpebrat

i després les gambes

i ara el sofregit, primer la ceba

i ara el tomàquet ratllat

afegim el pollastre

el brandi

i el cava o vi 

tapem i a coure a poc a poc

finalment la picada amb una mica de salsa 

i les gambes

i al plat, bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!