Menú

4 de des. 2015

Pollastre amb bolets


Aquest plat requereix temps, són coccions lentes com les d'abans, sense pressa i millor si es fa el dia abans perquè els sabors són més intensos.

Dificultat
Fàcil
Temps
2h
Cost per ració 
2,5 €

Ingredients per unes 8/9 persones:  o bé dos pollastres 2 cebes, 3 tomàquets triturats, 4 o 5 dents d’all, un quilo de bolets variats (rovellons, rossinyols, xampinyons, ...), brou de pollastre (3 gots aproximadament), 1 got de vi negre o mig de brandi, 1 manat d’herbes (llorer, romaní i farigola), farina, aigua, pebre negre, sal, oli d’oliva i julivert.
Acompanyament: 1,5 kg de patates (al forn), les tallo per la meitat, els faig un tall en forma de graella, salpebro i poso unes branques de romaní i coc al forn a uns 200 graus durant uns 40 minuts.

1)     Netejar els bolets i deixar assecar. Els tallem a trossets no gaire petits.
2)    En una cassola ampla i una mica fonda hi posem força oli d’oliva amb les dents d’all per aromatitzar.
3)    Netegem el pollastre, el salpebrem i el passem per farina.
4)    El daurem per totes dues bandes i el reservem apart
5)    Fem un sofregit posant la ceba a fregir uns 5 minuts, hi afegim el tomàquet triturat natural i remenem bé. Tapem i a coure uns 5 minuts.
6)    Hi afegim les herbes en un manat i el pollastre.
7)    Reguem amb el vi negre o el brandi. Abaixem el foc i deixem coure uns 20 minuts.
8)    Passats els minuts hi afegim el brou calent i cal vigilar si minva l’aigua i anar-ne afegint (brou o aigua calenta). Salpebrem si cal i deixem coure 25 minuts més a foc lent.
9)    Saltegem amb oli d’oliva en una paella els bolets amb all i julivert. Primer hi afegim l’all i julivert i seguidament els bolets durant uns 5 minuts. Just que deixin anar l’aigua.
10)  A mitja cocció incorporem els bolets a la cassola i aprofitem per remenar bé tota la cassola i remoure els talls.

Podem acompanyar amb unes patates al forn. Està més bo fet del dia abans

benefici!

 * podem fer servir un pollastre de pagès , és molt millor i queda deliciós tot i que apujarà més el cost per persona (uns 4€ la ració)
els ingredients

enfarinar el pollastre

fregir el pollastre

fer un sofregit

afegint ara el tomàquet ratllat

el manat d'herbes i el pollastre

els bolets ben nets

Aboquem brou

i finalment els bolets

i un bon repòs


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!