Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h30’
|
Cost per ració
|
1,50€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 4 albergínies, 2 pebrots verds, 1 pebrot
vermell, 1 peça de seitan d'uns 300 grams, 1 ceba mitjana, 3 dents d'all, 3
pastanagues, oli d'oliva, sal, pebre. Mitja culleradeta de comí molt i mitja
més d'herbes provençals.
Per la beixamel: llet, farina, mantega i
nou moscada
1) Primer
de tot netegem totes les verdures i les pelem. Tallem les albergínies a làmines
d'un dit de gruix, les posem en una safata i les salem. Les deixem descansar
mitja hora perquè vagin traient el suc.
2) Mentre,
piquem la ceba i l'all ben petits. Tallem les pastanagues, els pebrots i el
seitan a daus molt petits.
3) En
una paella amb oli fregim la ceba i l'all uns 5 minuts.
4) Hi
afegim totes les verdures (excepte l'albergínia) a la paella i deixem fregir
uns 5 minuts més.
5) Hi
afegim el seitan, les espècies (el comí mòlt, ...) i deixem coure a foc fort
uns 5 minuts més
6) en
aquest punt hi afegim el tomàquet triturat natural i ho deixem coure a foc lent
i destapat uns 12 minuts. Caldria que quedés força minvat d'aigua i si no és
així val la pena escórrer després l'excés de líquid durant una estona.
7) Traiem
les albergínies de la safata i preparem una altra safata per anar al forn amb
paper d'alumini o paper de forn. Anem assecant bé les albergínies i les anem col·locant
damunt la safata per al forn.
8) coem
les albergínies durant uns 15 minuts a forn molt alt (uns 250 graus)
9) Fem
una beixamel espessa.
10) I
ara muntem el plat.
11) En
una safata per anar al forn posem una capa fina de beixamel. A sobre una capa
de làmines d'albergínia, beixamel (poqueta), les verdures, beixamel,
albergínies, ... i així fins al final acabant amb beixamel i formatge ratllat
per sobre de tot
12) Ho
gratinem al forn durant uns 20 minuts a uns 200 graus.
Bon profit!
els ingredients... |
tallem les albergínies a làmines gruixudes i salem |
piquem la ceba i l'all |
tallem ben petits els pebrots |
i la pastanaga |
fregim la ceba i l'all amb oli d'oliva |
afegim les verdures |
tallem el seitan a daus ben petits |
afegim el seitan |
assequem les albergínies i les coem al forn ben fort uns 15' |
afegim el tomàquet natural triturat |
i les herbes provençals i el comí mòlt |
fem una beixamel espessa |
la farina ben difosa amb la mantega |
i anem afegint la llet calenta |
ja tenim les albergínies cuites al forn |
tots els ingredients a punt i les safates de gratinar i servir |
capa de beixamel, capa d'albergínies, capa de verdures... |
formatge per sobre i al forn a gratinar |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!