Menú

15 de gen. 2016

mousaka vegetariana (verdures i seitan)



Dificultat
Fàcil
Temps
1h30’
Cost per ració
1,50€

Ingredients per unes 4/5 persones:  4 albergínies, 2 pebrots verds, 1 pebrot vermell, 1 peça de seitan d'uns 300 grams, 1 ceba mitjana, 3 dents d'all, 3 pastanagues, oli d'oliva, sal, pebre. Mitja culleradeta de comí molt i mitja més d'herbes provençals.
Per la beixamel: llet, farina, mantega i nou moscada

1)     Primer de tot netegem totes les verdures i les pelem. Tallem les albergínies a làmines d'un dit de gruix, les posem en una safata i les salem. Les deixem descansar mitja hora perquè vagin traient el suc.
2)    Mentre, piquem la ceba i l'all ben petits. Tallem les pastanagues, els pebrots i el seitan a daus molt petits.
3)    En una paella amb oli fregim la ceba i l'all uns 5 minuts.
4)    Hi afegim totes les verdures (excepte l'albergínia) a la paella i deixem fregir uns 5 minuts més.
5)    Hi afegim el seitan, les espècies (el comí mòlt, ...) i deixem coure a foc fort uns 5 minuts més
6)    en aquest punt hi afegim el tomàquet triturat natural i ho deixem coure a foc lent i destapat uns 12 minuts. Caldria que quedés força minvat d'aigua i si no és així val la pena escórrer després l'excés de líquid durant una estona.
7)    Traiem les albergínies de la safata i preparem una altra safata per anar al forn amb paper d'alumini o paper de forn. Anem assecant bé les albergínies i les anem col·locant damunt la safata per al forn.
8)    coem les albergínies durant uns 15 minuts a forn molt alt (uns 250 graus)
9)    Fem una beixamel espessa.
10)  I ara muntem el plat.
11)   En una safata per anar al forn posem una capa fina de beixamel. A sobre una capa de làmines d'albergínia, beixamel (poqueta), les verdures, beixamel, albergínies, ... i així fins al final acabant amb beixamel i formatge ratllat per sobre de tot
12)  Ho gratinem al forn durant uns 20 minuts a uns 200 graus.

Bon profit!



els ingredients...

tallem les albergínies a làmines gruixudes i salem


piquem la ceba i l'all

tallem ben petits els pebrots

i la pastanaga

fregim la ceba i l'all amb oli d'oliva

afegim les verdures

tallem el seitan a daus ben petits


afegim el seitan


assequem les albergínies i les coem al forn ben fort uns 15'

afegim el tomàquet natural triturat

i les herbes provençals i el comí mòlt


fem una beixamel espessa

la farina ben difosa amb  la mantega

i anem afegint la llet calenta


ja tenim les albergínies cuites al forn

tots els ingredients a punt i les safates de gratinar i servir

capa de beixamel, capa d'albergínies, capa de verdures...






formatge per sobre i al forn a gratinar 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!