divendres, 22 de gener de 2016

pastís de xocolata negra amb crema de mascarpone


Dificultat
Fàcil
Temps
1h30’
Cost per ració
0,95€

Ingredients :
Pa de pessic de xocolata: 3 ous, 1 iogurt grec, 2 mides de l’envàs del iogurt de sucre, 2 mides de farina, 1 mida de xocolata en pols negra, mitja mida d’oli d’oliva suau, 1 sobre de llevat (o uns 12 grams), un raig de brandi.

Per la crema de mascarpone: 250 grams de formatge mascarpone (una tarrina), uns 130 grams de iogurt grec (2 unitats d’uns 115 grams cadascuna), 90 grams de sucre blanc, 1 cullerada gran de cacau en pols, una culleradeta de cafè de vainilla en pols

Per la cobertura: uns 200 grams de xocolata negra de cobertura, uns 15 grams de mantega. I després per acabar de decorar alguns trossets o bé de nous, cereals cruixents, maduixes ...

Pa de pessic:

1)     Primer de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus.
2)    Preparem un motlle amb paper de forn o bé pintant-lo amb mantega fosa i espolsant amb farina.
3)    Picar les nous. Posar en un bol el iogurt per així poder disposar del got de iogurt per les mesures dels ingredients.
4)    En un bol mitjanet batem els ous amb batedora elèctrica fins que estiguin ben espumosos. En aquest punt hi afegim el sucre i continuem batent
5)    Afegim l'oli a rajolí i anem batent. Fem el mateix amb el iogurt.
6)    Finalment hi afegirem els ingredients "secs",. En aquest moment treballarem la massa amb una cullera de fusta. Primer afegim la farina prèviament tamisada amb el llevat barrejat.
7)    I finalment el cacau també tamisat.
8)    I finalment les nous triturades.
9)    Omplim el motlle i coem al forn uns 45 minuts a uns 180 graus amb el forn de sota només.
10)  Deixem refredar i desemmotllem.

El farcit, la crema de mascarpone : en un bol batem amb una llengua pastissera el mascarpone, hi afegim el sucre i posteriorment la vainilla. Ho treballem tot bé que quedi ben homogeneïtzat i cremós. Afegim el iogurt i treballem. I finalment el cacau tamisat. Ho tapem bé i a la nevera a descansar perquè agafi consistència (amb el fred va millor).

La cobertura i decoració:
Agafem la xocolata de postres i la trossegem, la posem en un pot dins un altre amb aigua calenta i al foc i hi afegim un dau de mantega (li donarà brillantor). La fonem bé i quan estigui cremosa cobrim el pastís per sobre (si volem també pels costats) però que quedi una capa ben fineta.
A sobre hi posem de seguida trossets de fruits secs, o fruita dessecada o cereals. Avui he decorat amb unes maduixes fresques i uns granets d'ametlla ...

El desem a la nevera i el traurem una bona estona abans. Si és hivern podem treure'l un parell d'hores abans i si és estiu mitja hora abans

Bon profit!




els ingredients per al pa de pessic

separem rovells (i les clares a la nevera)

hi afegim el sucre

un raig de brandi

el iogurt

l'oli

la farina tamisada junt amb el llevat 



i per últim el cacacu


muntem les clares amb un polsim de sal



i afegim a la barreja de cacau


a un motlle i al forn durant 45 minuts

i ara la crema de mascarpone:

els ingredients ...

batem bé el formatge

hi afegim el sucre

i la vainilla ...

els iogurts

i el cacau

barregem tot bé i tapem i a la nevera
i ara anem a muntar el pastís:


el pa de pessic, la crema, la xocolata ...

tallem el pa de pessic ...


el farcim amb la crema

i tapem

al bany Maria fonem la xocolata amb la mantega

i cobrim el pastís

decorem al gust i a descansar a la nevera



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!