Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
1h30’
|
Cost per ració
|
0,95€
|
Ingredients :
Pa de pessic de xocolata: 3 ous, 1 iogurt
grec, 2 mides de l’envàs del iogurt de sucre, 2 mides de farina, 1 mida de
xocolata en pols negra, mitja mida d’oli d’oliva suau, 1 sobre de llevat (o uns
12 grams), un raig de brandi.
Per la crema de mascarpone: 250 grams de
formatge mascarpone (una tarrina), uns 130 grams de iogurt grec (2 unitats
d’uns 115 grams cadascuna), 90 grams de sucre blanc, 1 cullerada gran de cacau
en pols, una culleradeta de cafè de vainilla en pols
Per la cobertura: uns 200 grams de xocolata
negra de cobertura, uns 15 grams de mantega. I després per acabar de decorar
alguns trossets o bé de nous, cereals cruixents, maduixes ...
Pa
de pessic:
1) Primer de tot posem
el forn a escalfar a uns 180 graus.
2) Preparem un motlle amb
paper de forn o bé pintant-lo amb mantega fosa i espolsant amb farina.
3) Picar les nous. Posar
en un bol el iogurt per així poder disposar del got de iogurt per les mesures
dels ingredients.
4) En un bol mitjanet
batem els ous amb batedora elèctrica fins que estiguin ben espumosos. En aquest
punt hi afegim el sucre i continuem batent
5) Afegim l'oli a rajolí i
anem batent. Fem el mateix amb el iogurt.
6) Finalment hi afegirem
els ingredients "secs",. En aquest moment treballarem la massa amb
una cullera de fusta. Primer afegim la farina prèviament tamisada amb el llevat
barrejat.
7) I finalment el cacau
també tamisat.
8) I finalment les nous
triturades.
9) Omplim el motlle i coem
al forn uns 45 minuts a uns 180 graus amb el forn de sota només.
10) Deixem refredar i desemmotllem.
El farcit,
la crema de mascarpone : en un bol
batem amb una llengua pastissera el mascarpone, hi afegim el sucre i
posteriorment la vainilla. Ho treballem tot bé que quedi ben homogeneïtzat i
cremós. Afegim el iogurt i treballem. I finalment el cacau tamisat. Ho tapem bé
i a la nevera a descansar perquè agafi consistència (amb el fred va millor).
La
cobertura i decoració:
Agafem la xocolata de postres i la
trossegem, la posem en un pot dins un altre amb aigua calenta i al foc i hi
afegim un dau de mantega (li donarà brillantor). La fonem bé i quan estigui
cremosa cobrim el pastís per sobre (si volem també pels costats) però que quedi
una capa ben fineta.
A sobre hi posem de seguida trossets de
fruits secs, o fruita dessecada o cereals. Avui he decorat amb unes maduixes
fresques i uns granets d'ametlla ...
El desem a la nevera i el traurem una bona estona abans. Si és hivern podem treure'l un parell d'hores abans i si és estiu mitja hora abans
Bon profit!
els ingredients per al pa de pessic |
separem rovells (i les clares a la nevera) |
hi afegim el sucre |
un raig de brandi |
el iogurt |
l'oli |
la farina tamisada junt amb el llevat |
i per últim el cacacu |
muntem les clares amb un polsim de sal |
i afegim a la barreja de cacau |
a un motlle i al forn durant 45 minuts |
i ara la crema de mascarpone:
els ingredients ... |
batem bé el formatge |
hi afegim el sucre |
i la vainilla ... |
els iogurts |
i el cacau |
barregem tot bé i tapem i a la nevera |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!