Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
2,90 €
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 500 grams de
pasta curta (tipus farfalle, llacets, etc. Avui he fet servir una especial
comprada en una botiga italiana de molt bona qualitat), 100 grams de formatge
parmesà, 100 grams de pinyons, 200 grams de ricotta fresca ( o seca però
ratllada), uns 200 ml d’oli d’oliva de bona qualitat, sal, pebre negre, olives
de l’Aragó(aquelles negres i arrugades), tomàquets (o normals o cherries), 1
manat d’alfàbrega fresca i 2 grans d’all .
1) Primer
de tot preparem la salsa, en aquest cas el pesto... triturem les 2 dents d’all,
amb els pinyons, les fulles d’alfàbrega fresca netes i talladetes, una mica de
sal ... i hi anem afegint l’oli d’oliva a poc a poc. Ja tenim el pesto
preparat.
2) Ara
que ja tenim el pesto fet ja podem posar la pasta a bullir (al dente). En una
olla gran amb molta aigua i al foc, just quan l’aigua bull salem (abans no
perquè la sal retarda el punt d’ebullició de l’aigua) (ei, no cal posar-hi oli) i aboquem la pasta i deixant-la coure just que quedi al
dente. No és absolutament necessari passar-la per l’aigua freda perquè ens
emportem part de l’almidó i del sabor però si ho fem hem de salar més perquè no
quedi insípida. Jo el que faig és tenir preparat oli d’oliva i la salsa i un
cop escorreguda barrejar-la ràpidament i deixar refredar.
3) Ratllem
el formatge parmesà. Netegem els tomàquets i tallem a dauets (si són cherries
els fem per la meitat o quarts). Tallem
la ricotta a daus o a tires o bé la ratllem (si és seca).
4) Quan
ja està la pasta al dente, escorrem i ràpidament aboquem en un bol gran. HI
afegim el pesto i un raig extra d’oli d’oliva i barregem tot bé. Hi afegim el
formatge parmesà ratllat i remenem bé.
5) Anem
afegint la resta d’ingredients: les olives, els tomàquets, la ricotta i pebrem
al gust. Deixem reposar i després podem desar a la nevera fins abans de
consumir.
Alguns consells: és millor treure una bona
estona abans de la nevera (una hora almenys) per poder gaudir del màxim dels sabors
La pasta mai ha d’esperar
a la salsa sinó que és la salsa en tot cas que ha d’esperar a que la pasta
sigui cuita. O sigui... que primer de tot fer la salsa sempre.
Bon profit!
tots els ingredients |
escòrrer la pasta |
fem el pesto |
triturem amb un turmix tot bé |
barregem el pesto i |
el parmesà i la resta d'ingredients |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!