22 d’abr. 2016

amanida de pasta italiana amb pesto i ricotta




Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
2,90 €

Ingredients per unes 4/5 persones: 500 grams de pasta curta (tipus farfalle, llacets, etc. Avui he fet servir una especial comprada en una botiga italiana de molt bona qualitat), 100 grams de formatge parmesà, 100 grams de pinyons, 200 grams de ricotta fresca ( o seca però ratllada), uns 200 ml d’oli d’oliva de bona qualitat, sal, pebre negre, olives de l’Aragó(aquelles negres i arrugades), tomàquets (o normals o cherries), 1 manat d’alfàbrega fresca i 2 grans d’all .


1)     Primer de tot preparem la salsa, en aquest cas el pesto... triturem les 2 dents d’all, amb els pinyons, les fulles d’alfàbrega fresca netes i talladetes, una mica de sal ... i hi anem afegint l’oli d’oliva a poc a poc. Ja tenim el pesto preparat.
2)    Ara que ja tenim el pesto fet ja podem posar la pasta a bullir (al dente). En una olla gran amb molta aigua i al foc, just quan l’aigua bull salem (abans no perquè la sal retarda el punt d’ebullició de l’aigua)  (ei, no cal posar-hi oli) i  aboquem  la pasta i deixant-la coure just que quedi al dente.  No és absolutament necessari  passar-la per l’aigua freda perquè ens emportem part de l’almidó i del sabor però si ho fem hem de salar més perquè no quedi insípida. Jo el que faig és tenir preparat oli d’oliva i la salsa i un cop escorreguda barrejar-la ràpidament i deixar refredar.
3)    Ratllem el formatge parmesà. Netegem els tomàquets i tallem a dauets (si són cherries els fem per la meitat o quarts).  Tallem la ricotta a daus o a tires o bé la ratllem (si és seca).
4)    Quan ja està la pasta al dente, escorrem i ràpidament aboquem en un bol gran. HI afegim el pesto i un raig extra d’oli d’oliva i barregem tot bé. Hi afegim el formatge parmesà ratllat i remenem bé.
5)    Anem afegint la resta d’ingredients: les olives, els tomàquets, la ricotta i pebrem al gust. Deixem reposar i després podem desar a la nevera fins abans de consumir.

Alguns consells: és millor treure una bona estona abans de la nevera (una hora almenys)  per poder gaudir del màxim dels sabors
La pasta mai ha d’esperar a la salsa sinó que és la salsa en tot cas que ha d’esperar a que la pasta sigui cuita. O sigui... que primer de tot fer la salsa sempre.

Bon profit!



tots els ingredients

escòrrer la pasta

fem el pesto

triturem amb un turmix tot bé


barregem el pesto i

el parmesà i la resta d'ingredients



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!