Menú

15 d’abr. 2016

peix especiat acompanyat de patates





Dificultat
Fàcil
Temps
Temps nevera
1h 30’
2/3 hores
Cost per ració
3€

Ingredients per unes 4/5 persones:  uns 800/900 grams de peix sense espines, 2 cebes grans (millor tendres), 5 patates mitjanes, oli d’oliva, un parell de dents d’all, el suc de mitja llimona, orenga fresca, espècies com la harissa o pebre vermell picant..., sal, pebre negre, ...

1)     Tallem el peix a daus grans i el salpebrem, el reguem amb el suc de la llimona, posem unes làmines d’all a sobre, orenga fresca en branquetes, la harissa o espècie picant, (també serveix el pebrot vermell picant), oli d’oliva i el desem a la nevera unes hores tapat amb un film.
2)    Rentar bé les patates (les servirem amb la pell), tallar-les a rodanxes d’un dit de gruix. Tallar les cebes a làmines.
3)    Posem a coure en aigua amb sal les patates durant uns cinc minuts, hi afegim la ceba i deixem coure uns deu minuts més
4)    Apartem del foc, escorrem i apartem
5)    Posem el forn a escalfar a uns 170 graus. Daurem en una planxa el peix, foc fort i volta i volta que el marqui
6)    En una safata gran per anar al forn pintem la base amb oli d’oliva, hi posem les patates i les cebes i al damunt el peix. Hi aboquem una mica de cava o vi blanc i al forn durant uns deu minuts. Deixem reposar uns minuts més i servim a taula.


Bon profit!


els ingredients


les làmines d'all

les herbes i espècies

oli d'oliva

tapem i deixem macerar a la nevera



coem les patates

i la ceba



posem les patates i la ceba


passem el peix per la planxa, volta i volta

posem el peix a la safata i

reguem amb vi blanc o cava




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!