Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
0,50€
|
Ingredients per unes 60 galetes petites: 400 grams de flocs de civada, 2 ous, 200 grams de sucre moreno, i 200 grams més de sucre blanc, 2 cullerades de farina, 150 grams de mantega i opcionalment xocolata de cobertura (uns 250 grams) i un dau de mantega per la xocolata.
Versió més lleugera: substituir la meitat de la
mantega (75 grams) per un ou.
1) Posem
el foc a escalfar a uns 200 graus.
2) Primer
de tot desfem la mantega en un cassó al foc.
3) Quan
estigui desfeta hi aboquem la civada, després els ous batuts, el sucre i
finalment la farina. Ho anem barrejant tot bé fins formar una massa cremosa.En aquest punt podem desar la massa a la nevera fins un pot tancat durant un o dos dies i quedaran més saboroses.
4) En
una safata per anar al forn folrada amb paper de forn posem muntanyes petites
de pasta i les aixafem una mica fins deixar-les planes. Jo les treballo primer amb les mans apretant bé i donant la forma que vull. Hem de tenir en compte
que creixeran una mica més. Cal deixar un espai entre galeta i galeta. Millor
fer galetes petites però això ja va a gustos. També podem usar motlles per fer
formes.
5) Les
coem a forn a 190 graus durant uns 10 minuts aproximadament.
6) Les
traiem del forn i deixem refredar. En aquest moment podrem pintar-les (jo les
pinto per sobre una mica) amb xocolata de cobertura. La xocolata la preparo al
bany maria, un cassó més ample amb aigua a bullir, i a dins un cassó més petit
amb la xocolata a trossets i uns daus de mantega per donar-lo brillantor). Quan
estigui la xocolata cremosa la trec i pinto les galetes. Deixo refredar
Gràcies Laura,
Bon profit!
Bon profit!
els ingredients... |
desfem la mantega al foc |
hi afegim la civada |
els ous batuts |
i els sucres |
i, per últim, la farina |
i al forn 10 minuts a uns 190 graus |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!