Menú

6 de maig 2016

galetes de civada i mantega



Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
0,50€


  Ingredients per unes 60  galetes petites:  400 grams de flocs de civada, 2 ous, 200 grams de sucre moreno, i 200 grams més de sucre blanc, 2 cullerades de farina, 150 grams de mantega i opcionalment xocolata de cobertura (uns 250 grams) i un dau de mantega per la xocolata.
Versió més lleugera: substituir la meitat de la mantega (75 grams) per un ou.

1)     Posem el foc a escalfar a uns 200 graus.
2)    Primer de tot desfem la mantega en un cassó al foc.
3)    Quan estigui desfeta hi aboquem la civada, després els ous batuts, el sucre i finalment la farina. Ho anem barrejant tot bé fins formar una massa cremosa.En aquest punt podem desar la massa a la nevera fins un pot tancat durant un o dos dies i quedaran més saboroses.
4)    En una safata per anar al forn folrada amb paper de forn posem muntanyes petites de pasta i les aixafem una mica fins deixar-les planes. Jo les treballo primer amb les mans apretant bé i donant la forma que vull. Hem de tenir en compte que creixeran una mica més. Cal deixar un espai entre galeta i galeta. Millor fer galetes petites però això ja va a gustos. També podem usar motlles per fer formes.
5)    Les coem a forn a 190 graus durant uns 10 minuts aproximadament.
6)    Les traiem del forn i deixem refredar. En aquest moment podrem pintar-les (jo les pinto per sobre una mica) amb xocolata de cobertura. La xocolata la preparo al bany maria, un cassó més ample amb aigua a bullir, i a dins un cassó més petit amb la xocolata a trossets i uns daus de mantega per donar-lo brillantor). Quan estigui la xocolata cremosa la trec i pinto les galetes. Deixo refredar

Gràcies Laura,
Bon profit!

els ingredients...


desfem la mantega al foc

hi afegim la civada


els ous batuts

i els sucres

i, per últim, la farina



i al forn 10 minuts a uns 190 graus






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!