Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
60’
|
Cost per ració
|
0,60 €
|
Ingredients per unes 6 persones: 4 ous, 2 bols de farina de brioxeria (són uns 200 grams aprox), 2 bols de sucre, 1 bol i mig de nous triturades (i algunes a trossos grans per decorar), 3 bols de pastanaga ratllada, 1 bol de coco ratllat, 1 bol d'oli d'oliva, canyella al gust i un polsim de sal.
1) Primer de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus
2) separem les clares dels rovells i reservem les clares a la nevera amb un polsim de sal, com sempre.
3) Barregem els rovells amb el sucre i anem afegint a poc a poc per aquest ordre els ingredients: l'oli, la pastanaga, el coco, les nous, la canyella i la farina tamisada junt amb el llevat.
4) Muntem les clares a punt de neu i les afegim amb compte a la massa.
5) omplim el motlle i al forn durant uns 40 minuts a uns 170 graus. Podem mirar si punxem amb una agulla i surt neta, ja està. Deixem refredar al mateix forn i després a fora. Treure del motlle quan sigui ben fred.
Alguns consells: tamisant la farina i muntant les clares fem que el pastís sigui més esponjós. Sempre coure amb el forn de sota (mai posar el de sobre, el grill)
els ingredients |
separem clares i rovells |
barregem els rovells amb el sucre |
hi afegim l'oli i treballem |
el coco |
piquem les nous |
i la pastanaga ratllada i barregem |
les nous |
tamisem la farina junt amb un sobre de llevat |
i finalment les clares muntades a punt de neu |
espolsem amb canyella, unes nous per decorar i al forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!