Menú

29 de jul. 2016

seitons marinats vermut





Dificultat
mitjana
Temps de congelació
2 dies
Temps de maceració
4 hores
Temps de preparació
15’
Cost x ració
0,40€

Ingredients per unes 4/5 persones:  mig quilo de seitó fresc, mig litre de vinagre de vi (si és de vi blanc millor), sal (una cullerada de postres), oli d’oliva de bona qualitat, all i julivert ben trinxats, pebre vermell (una cullerada de postres), mitja llimona (opcional)

1)     Primer de tot demanarem a la peixateria que ens netegin els seitons deixant-los sense espines i nets.
2)    Els preparem per congelar-los (això ho fem per aquell bitxo, l’anisakis), primer els posem en un bol amb aigua molt freda i glassons de gel una estoneta (uns 15/20 minuts). Així fem que surti la sang i canviïn de color, s’emblanquinen. Passada aquesta neteja els traiem de l’aigua (escórrer bé)  i els posem en un taper i els deixem al congelador durant un parell de dies.
Però aquesta operació ens la podem estalviar si el seitó és del mediterrani ja que no té anisaki. Per tant, si demanem seitó d'aqui, el podem fer sense congelar.
3)    Passats els dos dies els descongelarem, com? Jo els passo per aigua i els deixo escórrer. Mentre s’escorren preparo el vinagre.
4)    Poso en un bol o un pot el vinagre, la sal i el suc de mitja llimona
5)    I vaig posant en un taper capes de seitons ben nets i plans i cobrint-los amb el preparat de vinagre i sal. Que tots quedin ben coberts.
6)    Els deixo a la nevera reposar unes 8 hores, tot i que en això hi ha diverses teories, podríem concloure que el mínim serien unes 4 hores i màxim unes 9/10 hores. Si es volen deixar més temps podem afegir al vinagre aigua i els podrem deixar d’un dia per l’altre. En tot cas, cal controlar el temps.
7)    Els traiem de la nevera, trinxem all i julivert i...
8)    Posem els seitons en una safata en capes i anem posant-hi all i julivert i oli d’oliva generosament i, opcionalment pebre vermell. Els podem servir immediatament o deixar a nevera un parell d’hores (o més) abans de servir. 

Podem acompanyar amb unes bones olives.
Bon profit !

els ingredients

amb gel


anem a marinar-los amb vinagre, sal i llimona





tots ben coberts i a reposar a la nevera


i ara amanir amb all, julivert i oli d'oliva


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!