Menú

26 d’ag. 2016

melmelada de préssec 2016

 


Dificultat
Mitjana
Temps de preparar
Temps de coure
Temps d’envàs al buit
40’
45’
30’ + 1 nit
Cost per potet
0,70€

Ingredients per uns 14 pots petits (de 200ml aprox.):  4 kg (sense pelar) de préssecs de vinya en bon punt de maduresa, 1700 grams de sucre, el suc de 2 llimones i aigua. I mig got de brandi (opcional)

1)     Primer de tot pelar i tallar els préssecs. És molt important escollir uns préssecs bons, si pot ser collits en el moment de maduresa. Han de ser préssecs de vinya. En una olla cobrir-los amb aigua i posar-los a coure a foc fort uns 15 minuts
2)    Escórrer tota l’aigua
3)    Passar el turmix fins que quedi una crema ben fina
4)    Afegir-hi el sucre i el suc de les llimones i remenar bé
5)    Coure a foc mig durant uns 45 minuts aproximadament (vigilant que no sobreïxi, treient l’escuma de tant en tant i remenant i vigilant la textura). Els últims 10 minuts podem afluixar el foc.
6)    A mitja cocció podem afegir-hi mig got de brandi (opcional).
7)    És molt important decidir en quin punt volem aturar el foc, cal veure la textura. I cal tenir en compte que un cop refredada la melmelada s’espesseix. Podem provar de posar-ne una mica en una tassa a la nevera per accelerar el procés i veure en quin punt ha quedat. Si està en un punt crema suau anem bé. Igualment això amb l’experiència ho anirem millorant. Tampoc és exactament igual sempre, tot depèn de la quantitat d’aigua de la fruita que fem servir i això és variable.
8)    Omplir els pots de vidre (que han de ser ben nets i tancar molt bé), posar la tapa bé i en una cassola coberts d’aigua fins que arrenqui el bull i deixar bullir 30 minuts comptats a partir que arrenqui el bull (bombolletes a la superficie). Aturar el foc i deixar reposar tota la nit


Bon profit!


els ingredients

pelem i tallem els préssecs



els cobrim amb aigua

i fem coure fins que sigui un puré

mentre preparem el suc de les 2 llimones

escorrem

triturem bé i ...

afegim el sucre i el suc de llimones. Coem a foc mitjà

i un bon got de brandi a mitja cocció (opcional)

i ara envasarem al buit mètode bany Maria



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!