Dificultat
|
mitja
|
Temps
|
3h
|
Cost per ració
|
1,70€
|
Ingredients per unes 6 persones: 3 carbassons, 3
pastanagues, 3 porros, 3 cebes grans, 1 manat d’espinacs, unes 5 o 6 fulles de
bleda, 5 ous. 1 got petit (talladet) d’oli d’oliva, sal i pebre. 1 got de crema
de llet i orenga.
I, per decorar: una mica de beixamel (feta amb farina sense gluten) i uns 100 grams de formatge ratllat
1) Primer
de tot netegem totes les verdures, les pelem. Piquem la ceba i els porros i
pastanagues tallats a rodanxes. Tallem els espinacs i bledes en trossets
petits.
2) En
aquest punt posem el forn a escalfar. En una cassola fonda amb oli d’oliva al
foc hi daurem la ceba picada. Hi afegim les pastanagues i porros alhora i fem
coure, quan estan dauradets hi afegim els carbassons, els espinacs i les
bledes. Salpebrem al gust, hi afegim orenga i anem coent aproximadament una mitja hora. Quan veiem que la pastanaga està cuita ja podem treure del foc.H em d'anar remenant evitant que s'enganxi.
3) Fora
del foc afegim la crema de llet i remenem bé. Hi aboquem els ous batuts (salpebrats) i ho barregem
bé. Passem el turmix fent una crema ben fina.
4) Preparem
un motlle (que anirà dins d’un altre motlle amb aigua ,al bany Maria). El
folrem amb film transparent . Omplim amb la crema de verdures, tapem bé amb el
film. I posem al forn a coure durant una horeta a uns 180 graus a sota i a sobre.
5) Traiem
del forn i deixem refredar. El traiem del motlle i decorem amb beixamel (si la fem amb farina sense gluten en podrà menjar tothom) i
formatge ratllat i tornem al forn a gratinar uns 5 minuts. Si el pastís l'hem fet el dia abans posem a escalfar uns 15' al forn a uns 180 graus ja amb la beixamel i formatge per sobre i els últims cinc minuts gratinem. És per menjar calent però fred també és molt bo.
Bon profit!
gran part dels ingredients |
tot tallat ben petit |
fregim la ceba picada |
tot es va coent, i anem remenant |
afegim els ous batuts |
turmix |
i al forn |
fem una beixamel cremosa |
cobrim i... |
formatge ratllat i a gratinar al forn |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!