Menú

16 de set. 2016

pastís calent de verdures al forn amb beixamel


Dificultat
mitja
Temps
3h
Cost per ració
1,70€

Ingredients per unes 6 persones: 3 carbassons, 3 pastanagues, 3 porros, 3 cebes grans, 1 manat d’espinacs, unes 5 o 6 fulles de bleda, 5 ous. 1 got petit (talladet) d’oli d’oliva, sal i pebre. 1 got de crema de llet i orenga.
I, per decorar: una mica de beixamel  (feta amb farina sense gluten) i uns 100 grams de formatge ratllat

1)     Primer de tot netegem totes les verdures, les pelem. Piquem la ceba i els porros i pastanagues tallats a rodanxes. Tallem els espinacs i bledes en trossets petits.
2)    En aquest punt posem el forn a escalfar. En una cassola fonda amb oli d’oliva al foc hi daurem la ceba picada. Hi afegim les pastanagues i porros alhora i fem coure, quan estan dauradets hi afegim els carbassons, els espinacs i les bledes. Salpebrem al gust, hi afegim orenga i anem coent aproximadament una mitja hora. Quan veiem que la pastanaga està cuita ja podem treure del foc.H em d'anar remenant evitant que s'enganxi.
3)    Fora del foc afegim la crema de llet i remenem bé. Hi aboquem els ous batuts (salpebrats) i ho barregem bé. Passem el turmix fent una crema ben fina.
4)    Preparem un motlle (que anirà dins d’un altre motlle amb aigua ,al bany Maria). El folrem amb film transparent . Omplim amb la crema de verdures, tapem bé amb el film. I posem al forn a coure durant una horeta a uns 180 graus a sota i a sobre.
5)    Traiem del forn i deixem refredar. El traiem del motlle i decorem amb beixamel (si la fem amb farina sense gluten en podrà menjar tothom) i formatge ratllat i tornem al forn a gratinar uns 5 minuts. Si el pastís l'hem fet el dia abans posem a escalfar uns 15' al forn a uns 180 graus ja amb la beixamel i formatge per sobre i els últims cinc minuts gratinem. És per menjar calent però fred també és molt bo.

Bon profit!

gran part dels ingredients

tot tallat ben petit

fregim la ceba picada








tot es va coent, i anem remenant 



afegim els ous batuts

turmix

i al forn



fem una beixamel cremosa




cobrim i...

formatge ratllat i a gratinar al forn




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!