7 d’oct. 2016

pastís de cacau i moka amb decoració de ratolins




Dificultat
Mitjana
Temps
unes 3h.
Cost per ració
1,20€


Per un pastís per a unes 10/12 racions
Ingredients massa: 3 ous mitjans, 200 grams de farina de brioxeria, 8 grams de llevat(mig sobre), un pessic de sal, 75 grams de cacau en pols, 300 grams de sucre, 1 iogurt, 210 ml de llet i 100 grams d’oli. (recepta publicada al bloc : pa de pessic de xocolata)
Per la moka: 250 grams de mantega, 8 cullerades de sucre, 1 rovell d’ou (opcional), 3 cullerades de cafè soluble i mitja copeta de brandi
Cobertura de xocolata: 100 grams de xocolata de postres (de cobertura) i un dau de mantega (li dona brillantor)
Per la decoració (els ratolins): uns 100 grams de farina d’ametlla, 100 grams de sucre blanc, unes gotes d’aigua i 20 grams de patata bullida. Colorant líquid alimentari (color blau i color vermell).


El dia abans jo faig la massa per als ratolins (mireu el punt 4) o bé aneu a la recepta dels panellets de la padrina.


1)     Primer de tot, mesurem i organitzem tots els ingredients. I posem el forn a escalfar a uns 180 graus (a dalt i a baix)
2)    Anem a fer la base de pa de pessic de cacau. Separem els rovells de les clares i posem les clares a la nevera amb un polsim de sal. Batem la llet amb el cacau i apartem. Barregem els rovells amb el sucre i batem bé. Hi afegim el iogurt, l’oli, la farina i llevat tamisats, i la barreja cacau amb llet i remenem. Muntem les clares a punt de neu (ben fredes) i les barregem amb molt compte a la massa. Ho posem tot en un motlle per anar al forn i coem durant uns 45 minuts al forn a 170 graus (el de sota només)
3)    Ara farem la moka. Batem la mantega, hi afegim el sucre i continuem batent. Hi afegim un rovell d’ou i batem. Hi afegim el cafè soluble i batem. I ara el brandi i batem.  Quan tinguem una massa ben bonica la posem a la nevera. Ja la tenim preparada per farcir el pastís.
4)    Ara farem la decoració: els ratolins. (un massapà) Bàsicament el que farem serà fer un massapà i donar-li la forma.  Barregem l’ametlla amb el sucre i unes gotes d’aigua. Ho separem en dos bols (un serà per al cos i l’altre per a les orelles i cues) En el bol gran hi posem colorant groc i barregem bé. I en el petit el colorant rosa o verd o blau... en aquest punt ho tapem i ho deixem reposar a nevera almenys una nit. Ho traiem l’endemà i fem boletes de tamany d’una nou i li donem la forma de cos de ratolí. Fem les orelles i la cua i donem la forma d’aquest animalet. Hi posem ulls i llestos! Ja els tenim per decorar.
5)    Ara anem a fer la cobertura de xocolata. Com? Fàcil. En un pot dins un altre amb aigua bullint i al foc desfem la xocolata a trossets amb la mantega. Un cop desfeta hi afegim una mica de nata líquida (ha de quedar espessa però) i apartem.
6)    Ara muntem el pastís. Tallem el pa de pessic de xocolata en dues parts horitzontals. Farcim amb la crema de moka. Al final decorem amb xocolata de cobertura que encara sigui tèbia per poder estendre-la millor.
7)    I per decorar farem el següent, amb una eina d’aquelles de fer boles de gelats fem un parell o més forats al pastís i al costat o a sobre o a dins hi posem un dels ratolins (com si s’haguessin començat a menjar el pastís)


Bon profit!

preparem el massapà el dia abans (ratolins, decoració)


per fer els ratolins de decoració


fem com amb els panellets






tenyim



i ara a fer el pa de pessic de xocolata:



llet i cacau ben barrejats







barregem bé


i al forn...

i ara farem les figures (ratolins)









i ara anem a fer la crema de moka:








anem a muntar el pastís 


farcim amb la moka


fem la cobertura de xocolata 

la cobertura de xocolata


cobrim amb la xocolata 


i decorem amb la resta de moka que hem reservat

fem uns foradets...

i coloquem els ratolins





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!