Dificultat
|
Fàcil
|
Temps
|
30’
|
Cost per ració
|
1,50€
|
Ingredients per unes 4/5 persones: 250 grams de tofu en una peça, i les verdures
al gust: 1 ceba mitjana, 1 pebrot verd i un altre vermell, un carbassó, un
parell de pastanagues, i per condimentar: sal, oli d’oliva, llavors de sèsam i
salsa de soja.
1) Primer
de tot agafem el tofu que normalment es presenta en petits blocs quadrats. L’eixuguem
bé de tot el líquid que te. Jo el poso damunt paper de cuina dins un plat. El
tallem a daus petits.
2) Netegem
les verdures, les pelem i les tallem a daus o tires procurant que siguin del
mateix tamany perquè necessitin el mateix temps de cocció ja que les courem
juntes.
3) En
una paella gran amb oli i quan aquest oli està ben calent hi tirem els daus de
tofu salpebrats, els cuinem durant uns 5 minuts o més fins que agafin un
lleuger color daurat. Per no fer-los malbé treballarem amb la paella fent-la
ballar i moure els ingredients de dins ja que el tofu és molt tou i es podria
desfer. I avui no és la nostra intenció
4) Apartem
el tofu en un plat i ara farem les verdures. Aboquem una mica més d’oli i
saltegem les verdures. Jo primer aboco la ceba, després la pastanaga, els
pebrots i finalment el carbassó i deixo un parell de minuts entre ingredient i
ingredient perquè es vagi barrejant bé amb els anteriors. Això ens pot
representar uns 10/12 minuts.
5) Aboquem
els daus de tofu els últims 5 minuts de cocció i ho barregem bé. En aquest
moment hi aboquem una mica de salsa de soja, compte! Que és molt salada. Jo no
poso gairebé sal perquè ja s’acaba de salar amb la salsa de soja.
6) Servim
calent i amb llavors de sèsam per sobre.
Bon profit!
|
els ingredients |
|
eixuguem bé el tofu |
|
netegem i tallem les verdures |
|
totes preparades |
|
saltegem |
|
afegim el tofu a les verdures |
|
abocar salsa de soja i remenar |
|
deixar coure |
Mmmmm!... I que fàcil! Gràcies Judith!
ResponElimina