Menú

4 de nov. 2016

Tofu amb verdures saltejades

 

Dificultat
Fàcil
Temps
30’
Cost per ració
1,50€

Ingredients per unes 4/5 persones:  250 grams de tofu en una peça, i les verdures al gust: 1 ceba mitjana, 1 pebrot verd i un altre vermell, un carbassó, un parell de pastanagues, i per condimentar: sal, oli d’oliva, llavors de sèsam i salsa de soja.


1)     Primer de tot agafem el tofu que normalment es presenta en petits blocs quadrats. L’eixuguem bé de tot el líquid que te. Jo el poso damunt paper de cuina dins un plat. El tallem a daus petits.
2)    Netegem les verdures, les pelem i les tallem a daus o tires procurant que siguin del mateix tamany perquè necessitin el mateix temps de cocció ja que les courem juntes.
3)    En una paella gran amb oli i quan aquest oli està ben calent hi tirem els daus de tofu salpebrats, els cuinem durant uns 5 minuts o més fins que agafin un lleuger color daurat. Per no fer-los malbé treballarem amb la paella fent-la ballar i moure els ingredients de dins ja que el tofu és molt tou i es podria desfer. I avui no és la nostra intenció
4)    Apartem el tofu en un plat i ara farem les verdures. Aboquem una mica més d’oli i saltegem les verdures. Jo primer aboco la ceba, després la pastanaga, els pebrots i finalment el carbassó i deixo un parell de minuts entre ingredient i ingredient perquè es vagi barrejant bé amb els anteriors. Això ens pot representar uns 10/12 minuts.
5)    Aboquem els daus de tofu els últims 5 minuts de cocció i ho barregem bé. En aquest moment hi aboquem una mica de salsa de soja, compte! Que és molt salada. Jo no poso gairebé sal perquè ja s’acaba de salar amb la salsa de soja.
6)    Servim calent i amb llavors de sèsam per sobre.


Bon profit!


els ingredients

eixuguem bé el tofu

netegem i tallem les verdures 

totes preparades


saltegem 



afegim el tofu a les verdures


abocar salsa de soja i remenar

deixar coure



1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!