Menú

16 de des. 2016

pastís de formatge amb galetes Oreo



Dificultat
Fàcil
Temps de preparació i cocció
Temps de repòs
1h 30'
8 hores
Cost per ració
1,30€

Ingredients per un pastís d'unes 6/8 racions: 3 ous, 750 grams de formatge cremós (podem combinar tipus Philadelphia, o mató batut, o mascarpone...), 250 grams de sucre, 200 ml. de nata líquida (per muntar), 250 grams de galetes Oreo (200 grams per la base+ 50 grams més per farcit i decoració), 50 grams de mantega i uns 30/40 grams de cacau negre per decorar (opcional)

1)     Primer de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus a dalt i a baix.
2)    Mesurem els ingredients i preparem el motlle. Jo, aquest cop, he posat paper de forn però podem pintar amb mantega fosa i espolsar-hi pa ratllat o farina per la base i parets del motlle.
3)    Per la base, fonem la mantega o que estigui tova per treballar-la bé. Triturem les galetes Oreo (els 200 grams) i les barregem amb la mantega formant una massa espessa i ben homogènia. Va molt bé treballar-ho amb les mans. I anem cobrint la base del motlle fent que quedi compacta. Ho posem a la nevera.
4)    Ara anem a fer la massa de formatge. Treballem bé els formatges amb unes varilles siguin manuals o elèctriques (jo avui he optat per les manuals i m'ha anat molt bé). Un cop tenim els formatges barrejats i cremosos hi afegim el sucre i treballem bé. Després hi anem afegint els ous un a un i barrejant bé. I finalment la nata líquida.
5)    Traiem el motlle del forn i cobrim amb la crema de formatge.
6)    Esmicolem galetes Oreo i en reservem una o dues o més per acabar de decorar. I les galetes esmicolades les aboquem a la massa fent que quedin distribuïdes per tot el pastís.
7)    Posem el forn a 160 graus uns 60 minuts aproximadament (fins que l'agulla surti neta)
8)    Deixem reposar fora del forn unes hores i quan sigui freda la posem a la nevera durant almenys unes 8 hores. Per això millor fer-la el dia abans de menjar-se-la.
9)    L'endemà la traiem de la nevera, desemmotllem i espolsem cacau en pols per sobre i afegim alguna Oreo per decorar.

Bon profit!



els ingredients


triturem les galetes


ho treballem amb la mantega fosa



i ho posem de base 

ara la crema de formatge

treballem els formatges i afegim el sucre

afegim els ous d'un a un

i la nata líquida

cobrim la base

i cap al forn







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!