Menú

17 de febr. 2017

col guisada amb verdures i bolets





Dificultat
Fàcil
Temps
1 hora
Cost per ració
1 €

Ingredients per unes 4/5 persones:  1 col  i verdures: 1 porro, un parell de pastanagues, 1 pebrot verd, 3 o 4 grans d’alls, uns quants bolets (jo avui he fet servir xampinyons). I per condimentar, oli d’oliva, sal, pebre, 2 fulles de llorer, un polsim de pebre vermell i un manat de julivert trinxat (opcional)

1)     Primer de tot netegem i tallem les verdures. La col l’anem desfullant i tallem a tires gruixudes. Les pastanagues, porro ... tot tallat a tires petites. Si podem ratllar-ho millor.
2)    En una cassola fonda hi posem un raig d’oli i aboquem el porro ratllat a daurar-se lleugerament. Ho coem 5 minuts.  Hi afegim les pastanagues i els pebrots verds, coure 5 minuts més. I finalment els bolets tallats a trossets i coem 5 minuts més
3)    Afegim el llorer, salpebrem lleugerament i deixem coure uns 5 minuts
4)    En aquest punt hi afegim la col tallada a juliana. ( primer li haurem tret les fulles externes i tallat en 4 trossos, i fet talls en juliana. )
5)    Deixem coure a foc lent i suau durant una mitja hora. Mentre en una paella petitona fregim els alls pelats i a làmines, la traiem del foc i afegim una mica de pebre vermell. Això ho aboquem sobre la col i remenem bé. Si aquest guisat es deixa reposar unes hores guanya en sabor i intensitat. Jo el vaig fer el dia abans de menjar-nos-el.
6)    Servim el guisat amb julivert espolsat per sobre si ens agrada.


Bon profit!


la col i la resta d'ingredients

tallem el porro

el sofregim


hi afegim la pastanaga i el pebrot tallat a tires fines


i per últim els bolets

tallem la col

a tires

i l'afegim a la cassola

mentre, fregim uns alls a làmines

anem remenant

i aboquem  una mica d'aigua per ajudar a coure bé

un polsim de pebre vermell picant

i ho afegim a última hora a la col


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!