Menú

21 d’abr. 2017

pa de pessic amb crema de maduixes




Dificultat
Fàcil
Temps
1h30’
Cost per ració
0,50€

Ingredients per unes 4/5 persones: 4 ous, 1 iogurt de sabor maduixa, 250 grams de sucre, més dues cullerades soperes de sucre, 16 grams de llevat en pols (un sobre), 250 grams de farina, 300 grams de maduixes més unes quantes més per decorar, un raig d’anís, una mida d’oli (de iogurt) de girasol o suau.

1)     Primer de tot posem el forn a escalfar a uns 180 graus
2)    I fem com sempre, separem clares i rovells i posem les clares a la nevera amb un pessic de sal
3)    Posem les maduixes netes i tallades en un pot fondo i un parell de cullerades de sucre i les passem pel turmix fins que quedi tot liquat. Separem meitat i meitat en un parell de gots
4)    Barregem en un bol els rovells amb el sucre i anem afegint per aquest ordre els ingredients remenant bé i fent que s’integri el nou ingredient. Primer ous més sucre, després, el iogurt, l’oli, un petit raig d’anís (opcional), un dels gots de la crema de maduixa i la farina i llevat tamisats. Tot ben remenat
5)    Traiem de la nevera les clares i les muntem a punt de neu. Les incorporem amb suavitat (una llengua pastissera va molt bé) a la barreja i anem fent moviments suaus de sota a sobre.
6)    Aboquem en un motlle enfarinat o amb paper de forn
7)    Hi aboquem a sobre l’altre got de crema de maduixa i cap al forn uns 60 minuts a 180 graus del forn de sota. Els últims minuts punxem per veure si ja està fet (si surt l’agulla neta ja està). Aturem el forn i deixem reposar uns 5 minuts més amb porta mig oberta. Al cap d’una mitja hora a aproximadament ja el podem treure del forn. Deixem a fora i desemmotllem quan sigui fred. Decorem amb làmines de maduixes. També podem fer una capa de xocolata negre per sobre.



Bon profit!



ingredients preparats


fem la crema de maduixes



preparem el motlle


i anem afegint els ingredients, el iogurt de maduixa...

l'oli

la meitat de la crema de maduixa

i la farina amb el llevat (tamisem)



afegim les clares a punt de neu

amb molt de compte


aboquem la resta de la crema de maduixes i al forn


ja està.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!