Menú

16 d’oct. 2014

pizza amb camagrocs




Arribar a casa i trobar-te un cistell de camagrocs no te preu.
Això és el que m'ha passat aquesta setmana i pensant què podria cuinar amb ells.... doncs he provat en una pizza. 
El resultat ha estat sorprenent, amb els tomàquets lliguen molt bé.
Proveu de fer-la i no us en penedireu.



Ingredients per a la massa(per una pizza gran per unes 4 persones): 250 grams de farina de força, 6 grams de llevat fresc, 12 grams d’oli d’oliva, 6 grams de sal, 125 ml. d’aigua tèbia i herbes al gust
Ingredients per al farciment: tomàquet triturat (una llauna gran), sal, pebre, oli d’oliva, camagrocs, tomàquets cherries, formatge mozzarel·la ratllat.

Podem trobar la recepta més completa amb consells sobre la cocció de les pizzes i més al post de jucuines pizza senzilla a la manera antiga
us el recomano si és de les primeres vegades que feu pizza a casa.

1.     Primer anem a fer la massa de la pizza. Diluïm el llevat en aigua tèbia (a uns 30 graus aproximadament). En un bol aboquem la farina de força (si volem millor tamisar-la) i fem un forat al mig on aboquem el llevat amb l’aigua. Ho treballem . Cal evitar sempre que la sal entri en contacte directe amb el llevat per no interferir en el procés de fermentació. Si cal hi afegim una mica més d’aigua. I en aquest punt hi podem afegir algunes herbes picadetes. Jo avui he posat unes herbes provençals. Quan ja veiem que podem ho comencem a treballar amb les mans dins el bol i després continuem treballant la massa fora damunt el marbre lleugerament espolsat de farina. Aquí és on hem de treballar la massa donant-li l’escalfor de les nostres mans i fins obtenir una massa elàstica i suau. Ara espolsem la bola de la massa amb farina, la tapem i la deixem reposar una hora. Estirem la bola damunt el marbre amb farina ajudant-nos d’un rodet de fusta. Posem la massa damunt la placa de forn (amb paper de forn va molt millor perquè no s’enganxi). Tapem i deixem reposar una estona (una  horeta). Jo avui he fet 2 pizzes més fines. He tallat la gran i amb el sobrer he treballat una bola i l’he estès com la primera.
2.    I mentre la massa reposa anem a fer el farciment. En una paella posem salsa de tomàquet natural amb oli i sal i pebre i herbes provençals a coure uns minuts. Jo abans he escorregut el tomàquet per treure’n l’aigua.
3.    Netegem els camagrocs, els deixem escórrer. Els passem per la paella amb all i julivert uns 5 minuts, en traiem el suc i els tornem a passar per la paella 5 minuts més. Reservem.
4.    Netegem els cherries i els tallem per la meitat.
5.    Posem el forn a uns 250 graus de dalt i de sota perquè es vagi escalfant. Destapem la massa i posem els ingredients. He posat una base de salsa de tomàquet, després els cherries i els camagrocs i finalment la mozzarella.
6.    Ara enfornarem. La clau és posar ràpidament la pizza dins el forn a màxima escalfor (250 graus) i durant uns 10 minuts aproximadament.


aquí tenim els camagrocs que ens han regalat

amb la resta d'ingredients

com sempre, diluim el llevat en aigua tebiona


oli, treballem bé la massa

sal

i avui amb herbes, treballem bé

i continuem treballant-la sobre el marbre

ha de quedar flexible, compacta. l'enfarinem lleugerament i

tapem amb un drap, i a  reposar

piquem all i julivert

coem els camagrocs uns 5 minuts

i traiem el suc

netejo la paella 

ja tenim la bola doblada i 

estirem bé la massa

tornem a posar a la paella els camagrocs 5 minuts més i reservem

fem la salsa de tomàquet

tenim les dues bases ben estirades, les tapem i fem reposar

passada una bona estona, comencem a farcir.


els colors d'aquesta pizza són preciosos

afegim formatge mozarel·la



i al forn ben alt, 250 graus, durant 6 o 7 minuts

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!