-
6 clares d’ou
-
50 grams de sucre per clara (en aquest cas 300 grams)
- Primer de tot cal tenir una batedora amb barilles
elèctriques.
- Es posen les clares d’ou en un pot profund i es baten primer a velocitat més lenta i després més ràpida (intensa).
- Posem el sucre en un cassó i amb una mica d'aigua i a coure fins que faci un almívar.
- Quan les clares estiguin blanques i amb aspecte espumós es va afegint l'almívar a poc a poc i anar muntant-les fins que les clares presentin un aspecte brillant, amb un color intens blanc i cremós. Es va batent sense aturar-se fins que tota la massa tingui una consistència ben forta (si el girem al revés no cau)
- A partir d’aquí amb una mànega pastissera o amb una
cullera fer munts de merengue damunt una safata de forn .
- Posar en el forn (preescalfat a uns 180 graus) i
coure fins que es vegin daurats
(anar vigilant).
Trucs
perquè surtin millor: les clares han de ser ben netes, va millor que siguin del
dia abans (es conserven a la nevera ben tapades) (jo les faig a l’endemà de fer
el tiramisú amb les clares que m’han sobrat). Durant la cocció va bé anar
obrint la porta del forn uns segons perquè surti el vapor d’aigua . Si volem
merengues més seques caldrà posar la temperatura més baixa (a 120 graus) i
durant més temps (3 hores).
Podem
aromatitzar-les amb canyella, o cacau en pols, o essència de vainilla...
Bon profit!
les clares d'ou i el sucre: els ingredients |
el sucre al foc |
el sucre cobert d'aigua |
sucre mólt |
muntem les clares |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!