Ingredients (per unes 4/5 persones):
Ingredients: 4 patates cuites, 2 pastanagues, 1
pebrot verd, 1 tomàquet, moltes olives sense os, blat de moro, julivert fresc,
pebre, 1 dent d’all, oli d’oliva, sal i
vinagre (o substituir-lo per suc de llimona)
Us explico una mica sobre les patates. Millor que
siguin fresques, de pell fina, sense grills i dures. Comptarem uns 120/140
grams per persona. I, per coure-les, cal
fer-ho així. Primer les netegem amb aigua per treure la terra. Sense pelar-les
les coem al vapor durant uns 30 minuts i si són grans uns 40 minuts aproximadament (ho sabrem si les punxem i veiem que el punxó entra amb facilitat dins la patata), les deixem refredar, les pelem.
Aleshores ja les tallem amb la forma que vulguem: a rodanxes, a daus... abans
de treballar amb la resta d’ingredients les salarem una mica.
1) Primer
netegem, coem, deixem refredar i tallem les patates a daus.
2) En
un morter hi posem el julivert, la dent d’all (tot petit) i ho piquem. Hi afegim l' oli d'oliva (unes 9/10 cullerades soperes aprox.), vinagre (la meitat), sal i
pebre.
3) En
un bol posem les patates a daus i hi barregem la picada.
4) Tallem
la resta de verdures a daus i les afegim a les patates.
5) Ho posem a refredar a la nevera, inclús si és el dia abans va millor i tot.
5) Ho posem a refredar a la nevera, inclús si és el dia abans va millor i tot.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!