dissabte, 27 de juliol de 2013

Amanida de patata de picnic (molts ingredients)


Ingredients (per unes 4/5 persones):
Ingredients: 4 patates cuites, 2 pastanagues, 1 pebrot verd, 1 tomàquet, moltes olives sense os, blat de moro, julivert fresc, pebre, 1 dent d’all,  oli d’oliva, sal i vinagre (o substituir-lo per suc de llimona)

Us explico una mica sobre les patates. Millor que siguin fresques, de pell fina, sense grills i dures. Comptarem uns 120/140 grams per persona.  I, per coure-les, cal fer-ho així. Primer les netegem amb aigua per treure la terra. Sense pelar-les les coem al vapor durant uns 30 minuts i si són grans uns 40 minuts aproximadament (ho sabrem si les punxem i veiem que el punxó entra amb facilitat dins la patata), les deixem refredar, les pelem. Aleshores ja les tallem amb la forma que vulguem: a rodanxes, a daus... abans de treballar amb la resta d’ingredients les salarem una mica.


1)     Primer netegem, coem, deixem refredar i tallem les patates a daus.
2)    En un morter hi posem el julivert, la dent d’all (tot petit) i ho piquem. Hi afegim l' oli d'oliva (unes 9/10 cullerades soperes aprox.), vinagre (la meitat), sal i pebre.
3)    En un bol posem les patates a daus i hi barregem la picada.
4)    Tallem la resta de verdures a daus i les afegim a les patates.
5)    Ho posem a refredar a la nevera, inclús si és el dia abans va millor i tot.

hem fet servir patates molt bones i especials...

els ingredients: no cal ni ous ni cebes



coures les patates al vapor amb pell



piquem el julivert, l'all, i afegim l'oli, el vinagre...
























Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!