15 de juny 2012

fideus de mar


ingredients: (per unes 5/6 persones) 500 grams de fideus (tipus gruixuts, perla o similar), 1 ceba gran, un parell de bols de tomàquet natural triturat, peix per sopa, sípia/calamar, cloïsses, oli  d'oliva, sal, pebre, all, llorer.

1er) Fem un fumet de peix amb peix variat (cintes, cap de lluç... el que tinguem), i una ceba, una pastanaga... posem en una olla amb aigua el peix a coure una bona estona.
2on) si tenim gambes, les posem en una cassola alta oli d'oliva amb uns grans d'all i les fregim volta i volta. Les reservem. Traiem els alls que ja hauran donat el gust a l'oli
3er) piquem la ceba i la sofregim en aquest oli
4rt) pelem les gambes i afegim al fumet que s'està coent les pells, caps i cues de les gambes.
5è) Afegim la sípia o calamar al sofregit i coem uns minuts (5'). Després hi afegim el tomàquet natural triturat (o ratllat) i coem 5 minuts més. 
6è) Hi afegim les cloïsses ben netes i les gambes pelades. Coem uns minuts més. 
En aquest punt ja tenim el sofregit a punt. Això es pot fer pel matí i deixar reservat juntament amb el fumet de peix per mitja horeta abans de dinar fer els fideus.
7è) Afegir força fumet al sofregit i quan arrenqui el bull afegir els fideus (uns 80/100 grams per persona)
i coure'ls uns minuts (6/10) segons posi el paquet. Han de quedar sucosos. Si cal a mitja cocció afegir més fumet calent.
Deixar reposar una estona i servir.
És un plat apte per totthom i especialment agrada molt als infants.
Bon profit!
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!