11 d’oct. 2013

Empanada de verdures



Ingredients (per unes 4/5 persones):
Per la massa: 250 grams de farina (integral o blanca), mitja culleradeta de sal, aigua tèbia, oli d’oliva (3 cullerades),
Pel farciment: 1 ceba, un pebrot verd, mig pebrot vermell, tomàquet triturat (unes 3 o 4 cullerades), oli, sal, pebre en espècia
1.   Rentem les verdures i les tallem a tires molt primes.  Les fregim en una paella amb oli d’oliva, primer la ceba, després incorporem els pebrots i finalment el tomàquet triturat. Per últim salpebrem.

2.  En un bol gran fem un volcà amb la farina i posem al mig la sal i oli. Primer treballem els ingredients del centre i després hi anem incorporant l’aigua i treballant la farina del voltant. No hi aboquem tota l’aigua i la incorporem si la massa ens ho demana. Al principi la massa resultarà un pèl enganxosa però a poc a poc anirà quedant més solta. Per amassar millor treballar amb les mans, queda molt més bona. I fins que la massa tingui una textura unificada. Fem 2 trossos, un més gran que l’altre.

3.  Posem la massa sobre el marbre, l’enfarinem i estenem. També va molt bé estendre-ho sobre un paper d’estrassa que anirà al forn fent de llit sobre la safata de forn. Ara treballarem la massa de la coca donant-li la forma: una forma rodona i la col·loquem sobre un motlle rodó de forma que sobresurti part de la massa. A dins la farcim amb les verdures. Amb l’altra part tapem la massa i pleguem les vores cap endins. Punxem la massa amb una forquilla i pintem amb un ou batut.

4.  Coure al forn a 180 grams durant uns 40 minuts o fins que estigui daurada. Es pot servir freda o calenta.

Bon profit ! 


els ingredients del farcit


tallem les verdures


les fregim



tapem, deixem coure  i reservem

anem a fer la massa de l'empanada

un bol amb farina i al mig la resta d'ingredients

els treballem amb la mà una bona estona

fem dues porcions

estirem la massa


folrem un motlle

procurant que sobri força pels costats

el farcim amb les verdures


tapem amb l'altra massa

i tanquem

punxem amb la forquilla

pintem amb ou batut

i coure al forn !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!