6 de nov. 2015

Pastanagues especiades i amb pinyons al forn


Dificultat
Fàcil
Temps
1,30h.
Cost per ració
0,50 €

Ingredients per unes 4/5 persones:  1,5kg de pastanagues, mitja tassa de pinyons,  el suc de 4 taronges, mitja culleradeta de comí, oli d’oliva i les següents espècies: sal, nou moscada, caiena mòlta (de cadascuna mitja culleradeta de cafè),  I per altra banda per al final: unes fulles d'alfàbrega fresca i unes de  menta fresca, 


1)     Posar el forn a escalfar a 200 graus
2)    Netejar i tallar les pastanagues a trossets allargats. Posar-les totes en una safata d’anar al forn i  regar-les amb oli.
3)    Les coem durant 30 minuts a 200 graus, a mitja cocció les girem.
4)    Mentre es couen posem en un cassó el suc de les taronges, el comí, la nou, la caiena i ho coem a foc lent fins que redueixi.
5)    Quan ha passat ja la mitja hora de cocció, traiem les pastanagues del forn i les reguem amb la reducció. I tornem a posar la safata al forn. Ara courem a temperatura una mica més baixa, a uns 180 graus. I ho coem mitja hora més. I també aquest cop tornarem a girar-les a mitja cocció. Els últims 5 minuts tornem a treure la safata i afegim els pinyons que haurem saltejat prèviament uns minuts en una paella amb un rajolí d'oli.
6)    Traiem la safata , salpebrem al gust. Hi aboquem, la menta i l’alfàbrega ben picades i servim.

Pot servir d’entrant o d’acompanyament a una carn o un peix.


2 comentaris:

Agraïda per la teva aportació !!!