9 de febr. 2014

Brownies molt especials


Ingredients: 4 ous per buidar, 3 ous per fer la massa (ens sobrarà un ou), 200 grams de sucre, 125 grams de farina, 3 cullerades de cacau pur en pols, 200 grams de xocolata per fondre, 125 grams de mantega i un polsim de sal. 

Ens sortiran uns 12 pastissets, 4 dels quals dins dels 4 ous buidats i 8 en els motlles per a magdalenes.

Necessitarem també una mànega pastissera, bols, motlles de paper arrissat de magdalenes, paper d’alumini, cullera de fusta, un bol gran...
Es tracta d’uns pastissets que van dins d’ous. D’ous ? sí, ous de gallina... primer hem de buidar amb molt de compte els ous i netejar tot bé i després reomplir-los amb la massa del brownie. És una manera diferent de presentar aquest dolç... a veure com va...
Preparem primer el lloc l’ou on anirà el pastisset.
  1. Foradem els ous de forma que quedi un forat a la part superior suficient perquè hi càpiga la boca per emplenar després. Va molt bé un obridor de vins d’aquells en forma d’espiral i ajudant-nos dels dits. Però també podem fer un forat amb una agulla de fer mitja (l’escalfem prèviament al foc) i després anem fent el forat més gran, vigilant molt que no se’ns trenqui l’ou. A vegades aquesta operació es pot complicar i podem optar per picar l'ou amb el marbre fins que s'esquerdi lleugerament la punta i, a partir d'aquí fer el forat. Un cop fet el forat (la part més difícili... Buidem l’ou en un bol gran (els 3 primers ous) i desant el quart ou en un recipient que anirà a la nevera (per una altra ocasió).
  2. Un cop l’ou estigui buit el netegem amb aigua de manera que no quedi cap resta d’ou a dins. Posarem aquestes closques d’ou dins d’un cassó d’aigua amb sal durant una bona estona (mitja hora o més). Les deixem assecar.

Ara preparem la massa del brownie:

  1. Posem el forn a escalfar a uns 200 graus de dalt i de baix.
  2. Tots els ingredients a temperatura ambient.
  3. Fem que tot l’interior de l’ou s’impregni d’oli, com? Doncs utilitzant un mini embut i tirant-hi una mica d’oli i donant voltes amb compte, després aboquem el sobrant. Podem anar aprofitant l’oli sobrant de l’ou anterior i anar-lo passant d’ou en ou...
  4. En un bol farem la massa així i per aquest ordre: hi aboquem la mantega fosa i ben calenta (un minut al microones) i hi afegim la xocolata de fondre a trossos fins que la xocolata es vagi desfent. Remenem fins que la xocolata s’hagi desfet. Si cal escalfem una mica més. Ha de quedar una massa fina i ben barrejada.
  5. En un altre petit bol batem els ous amb el sucre.
  6. Afegim els ous-sucre a la xocolata. Hi afegim el cacau, la farina tamisada i el polsim de sal. Barregem una mica més
  7. Amb aquesta massa omplim una mànega pastissera i reomplim les closques d’ou deixant un quart d’espai (omplim tres quartes parts).
  8. Posem els ous dins motlles de paper d’aquells de magdalenes i a la base hi podem posar alguna cosa per mantenir-los dempeus. Va bé fer una base amb paper d’alumini per exemple. La idea és que quedin ben drets, i que no caiguin.
  9. Al forn a uns 180 graus durant uns 20 minuts.
  10. Traiem del forn. Si veiem que ha sobrat massa, la traiem. Deixem refredar
  11. Servim els ous amb els brownies a dins i amb el forat cap avall. Queda molt bé fer servir algun tipus d’oueres... i servim així a taula

Bon profit  !


tots els ingredients

la part més difícil

buidem l'ou

els netegem ben nets



barregem la mantega fosa amb la xocolata fosa




els tres ous amb el sucre


barregem bé les dues masses




en una mànega pastissera




omplim els ous




pelem els ous i surtiran uns brownies molt bonics





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!