Ingredients (per unes 6/8 persones):
-
125 grams. de mantega o
margarina (o mantega de soja per ex.)
-
la ratlladura d’una
taronja
-
100 grams de sucre
integral (o blanc en el seu defecte)
-
2 ous (per separat
gemmes i clares muntades a punt de neu)
-
150 grams de farina
d’ametlles (ametlles ben triturades fines)
-
100 grams de sèmola de
blat
-
3 cullerades de suc de
taronja
-
1 cullerada de postres
(petita) de llevat
-
1 cullerada de cacau
amarg en pols o xocolata de cobertura... (opcional, per decorar)
-
un motlle, paper de forn
- Posem el forn a escalfar (a uns 170/180 graus)
- Separar els rovells de les clares dels ous.
- En un bol fer desfer la mantega amb calor, batre-ho amb
el sucre i les ratlladures de taronja fins aconseguir una massa ben fina.
Afegir-hi les 2 gemmes d’ou.
- Barrejar apart la sèmola, el llevat i la farina d'ametlles.
- Afegir aquesta mescla a la massa d’abans junt amb les
cullerades de suc de taronja i treballar-ho tot fins que quedi ben fi.
- Afegir-hi per finalitzar les clares d’ou a punt de neu.
- Aboquem la massa al motlle (millor si és rodó i no gaire alt i si
podem amb paper de forn perquè la massa tendeix a enganxar-se al fons i
costa de desemmotllar i el posem al forn a foc mitjà (uns 170 graus de
forn, de sota) durant uns 30 minuts
- Deixar refredar i . Espolsar amb cacau amarg
i si volem fer figures ajudar-nos de motlles damunt el pastís
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!