3 d’oct. 2012

ous ferrats damunt llit de patata



Ingredients: patata, oli d'oliva, sal, pebre, ous, formatge ratllat

1er) Es fa un puré de patata, coent la patata pelada durant una mitja horeta en aigüa bullint, s'escorre i pel passapurés o bé aixafant amb una forquilla. Es salpebra al gust. És millor que quedi una textura espessa per fer els forats on hi posem els ous.
2on)En un motlle gran o en uns motlles individuals d'anar al forn s'hi fa una bona base amb aquest puré. Es fan uns forats mitjanets on hi abocarem a cadascun d'ells els ous crus amb molt de compte i perquè quedi ben presentat. En cada motlle individual s'hi poden fer 1 o 2 forats per a 1 o 2 ous, respectivament .
3er)Es rega per sobre amb oli d'oliva i s'espolsa una mica de sal per sobre els ous i es cobreix amb formatge ratllat
4rt) Es posa al forn a gratinar uns 10 minuts a uns 180 graus, fins que la clara dels ous quedi feta.
5è) Es treu del forn i serveix calent.
És un plat ideal per a infants, els encanta la patata i els ous ferrats.




















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!