18 de febr. 2016

Muffins de xocolata amb maduixes




 

Uns muffins molt bons, combinant la xocolata negra amb les maduixes.   Èxit assegurat!







Uns muffins molt especials, avui he substituït una mesura de farina per cacau en pols i he afegit trossets de maduixa tant al mig com a sobre, la combinació de la frescor de les maduixes i la contundència de la xocolata negra fan d’aquests muffins un esmorzar o berenar deliciós.  

Ingredients (per unes 16/18 muffins grans): 1 got de farina, 1 got de cacau en pols de xocolata negra el màxim de pura (la compro en una graneria), 1 culleradeta de llevat sec, mitja culleradeta de canyella mòlta, 1/4 de culleradeta de bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 3 ous, 3/4 de got de sucre morè, 125 grams de mantega fosa, 1 got de crema agra (la faig amb 200 ml. de nata líquida i el suc d'una llimona), i mig quilo de maduixes.

1.   Primer de tot netegem i tallem les maduixes a daus molt petits.

2.  Posem la mantega per la massa a fondre al foc (o al microones)i deixem refredar una mica. I fem la crema agra: barregem en una tassa els 200 ml. de nata líquida amb el suc de llimona, ho deixem 10 minuts i remenem, es tornarà una mica espessa.

3.  Barregem tots els ingredients "secs" en un bol (farina, cacau,  llevat, canyella, ...). Procurem tamisar-los per evitar els grumolls. I en un altre bol barregem  els ous amb el sucre, hi afegim la crema i la mantega fosa i remenem.

4.  Afegim els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin formant una massa.

5.  Aboquem a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes. Millor posar un parell de motlles perquè desprèn molt greix. També hi ha al mercat unes cassoletes especials per a muffins que són més gruixudes.

6.  I ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts (sols el forn de sota). Els últims 2 minuts podem gratinar.
7. I ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts podem gratinar.





els ingredients tots mesurats

fem la crema agra

afegint suc de llimona a la crema de llet


barregem els ous amb el sucre morè


textura cremosa

hi afegim la mantega fosa

i la crema agra


barregem bé

i ara barregem els ingredients secs

tamisant i afegint als ingredients humits


una textura cremosa

tallem les maduixes ben petites

a una mànega pastissera

i preparem les cassoletes

1a capa de la massa de xocolata

hi aboquem uns trossets de maduixa

i una 2a capa de xocolata

i acabem amb més maduixes

ja els tenim fets !



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!