Uns
muffins molt bons, combinant la xocolata negra amb les maduixes. Èxit assegurat!
Uns
muffins molt especials, avui he substituït una mesura de farina per cacau en
pols i he afegit trossets de maduixa tant al mig com a sobre, la combinació de
la frescor de les maduixes i la contundència de la xocolata negra fan d’aquests
muffins un esmorzar o berenar deliciós.
Ingredients
(per unes 16/18 muffins grans): 1 got de farina, 1 got de cacau en pols de
xocolata negra el màxim de pura (la compro en una graneria), 1 culleradeta de
llevat sec, mitja culleradeta de canyella mòlta, 1/4 de culleradeta de
bicarbonat de sodi, mitja culleradeta de sal, 3 ous, 3/4 de got de sucre morè,
125 grams de mantega fosa, 1 got de crema agra (la faig amb 200 ml. de nata
líquida i el suc d'una llimona), i mig quilo de maduixes.
1. Primer
de tot netegem i tallem les maduixes a daus molt petits.
2. Posem
la mantega per la massa a fondre al foc (o al microones)i deixem refredar una
mica. I fem la crema agra: barregem en una tassa els 200 ml. de nata líquida
amb el suc de llimona, ho deixem 10 minuts i remenem, es tornarà una mica
espessa.
3. Barregem
tots els ingredients "secs" en un bol (farina, cacau, llevat,
canyella, ...). Procurem tamisar-los per evitar els grumolls. I en un altre bol
barregem els ous amb el sucre, hi afegim la crema i la mantega fosa i
remenem.
4. Afegim
els ingredients secs als humits i remenem, no gaire, just perquè es barregin
formant una massa.
5. Aboquem
a les cassoletes de paper arrissat dins uns motlles per a magdalenes. Millor
posar un parell de motlles perquè desprèn molt greix. També hi ha al mercat
unes cassoletes especials per a muffins que són més gruixudes.
6. I
ho posem a coure al forn a 170 graus durant 25 minuts (sols el forn de sota).
Els últims 2 minuts podem gratinar.
7. I ho posem a coure al
forn a 170 graus durant 25 minuts. Els últims 2 minuts podem gratinar.
 |
els ingredients tots mesurats |
 |
fem la crema agra |
 |
afegint suc de llimona a la crema de llet |
 |
barregem els ous amb el sucre morè |
 |
textura cremosa |
 |
hi afegim la mantega fosa |
 |
i la crema agra |
 |
barregem bé |
 |
i ara barregem els ingredients secs |
 |
tamisant i afegint als ingredients humits |
 |
una textura cremosa |
 |
tallem les maduixes ben petites |
 |
a una mànega pastissera |
 |
i preparem les cassoletes |
 |
1a capa de la massa de xocolata |
 |
hi aboquem uns trossets de maduixa |
 |
i una 2a capa de xocolata |
 |
i acabem amb més maduixes |
 |
ja els tenim fets ! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!