Ingredients (surten uns 35/40 bunyols):
-
500 grams de farina
- 1 poma ratllada
-
150 grams de sucre
-
100 ml. d’anís dolç
-
3 ous
-
1 llimona (la pell)
-
1 culleradeta (de postres) de sucre avainillat
-
150ml de llet
-
15 grams d’impulsor (llevat en pols)
-
4 culleradetes de matafaluga (anís)
-
50 grams de mantega
-
Una mica de sal
-
Oli d’oliva
- Posar
una part de la pell de llimona (la meitat) a fregir amb oli d’oliva a foc lent perquè
agafi aroma. El que farem és ajudar-nos d'un pelapatates i treurem trossets de pell de llimona, les aboquem a una paella amb força oli d'oliva i encenem el foc, coem a foc lent durant uns cinc minuts, o fins que les pells enrosseixin i apaguem el foc i deixem reposar.
- Barrejar
els ingredients següents: ous, sucre, anís, llet, pell ratllada de mitja
llimona, el sucre-vainilla, la mantega fosa, sal i matafaluga. Treballar
la massa
- Afegir-hi
la farina en forma de pluja. Treballar la massa.
- Al
final hi afegim el llevat en pols.
- Fer
formes ajudant-nos d’unes culleres de postres i abocar a la paella amb l’oli
ben calent. Fregir a foc lent/mig perquè no quedin crus de dins.
- Deixar refredar i arrebossar amb força sucre
No tenen molt gust de poma però els ingredients i especialment la matafaluga li donen un aroma i sabor molt especial.
Bon profit !
Bon profit !
Acompanyats o
sols,
que bons són els bunyols!
Si són ben ensucrats,
te'ls menges a grapats.
I si no ho són, també,
que sempre venen bé.
Sucats en llet fan clar
qualsevol esmorzar.
Miquel Martí i Pol. "Bunyols".
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Agraïda per la teva aportació !!!