5 de maig 2012

Bunyols de poma (clàssics)



Ingredients (surten uns 35/40 bunyols):
-          500 grams de farina
-          1 poma ratllada
-          150 grams de sucre
-          100 ml. d’anís dolç
-          3 ous
-          1 llimona (la pell)
-          1 culleradeta (de postres) de sucre avainillat
-          150ml de llet
-          15 grams d’impulsor (llevat en pols)
-          4 culleradetes de matafaluga (anís)
-          50 grams de mantega
-          Una mica de sal
-          Oli d’oliva

  1. Posar una part de la pell de llimona (la meitat) a fregir amb oli d’oliva a foc lent perquè agafi aroma. El que farem és ajudar-nos d'un pelapatates i treurem trossets de pell de llimona, les aboquem a una paella amb força oli d'oliva i encenem el foc, coem a foc lent durant uns cinc minuts, o fins que les pells enrosseixin i apaguem el foc i deixem reposar. 
  2. Barrejar els ingredients següents: ous, sucre, anís, llet, pell ratllada de mitja llimona, el sucre-vainilla, la mantega fosa, sal i matafaluga. Treballar la massa
  3. Afegir-hi la farina en forma de pluja. Treballar la massa.
  4. Al final hi afegim el llevat en pols.
  5. Fer formes ajudant-nos d’unes culleres de postres i abocar a la paella amb l’oli ben calent. Fregir a foc lent/mig perquè no quedin crus de dins.
  6. Deixar refredar i arrebossar amb força sucre
No tenen molt gust de poma però els ingredients i especialment la matafaluga li donen un aroma i sabor molt especial.

Bon profit !

Acompanyats o sols,
que bons són els bunyols!
Si són ben ensucrats,
te'ls menges a grapats.
I si no ho són, també,
que sempre venen bé.
Sucats en llet fan clar
qualsevol esmorzar.
Miquel Martí i Pol. "Bunyols".





















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!