20 de set. 2014

Pastís Tatín de préssec



Encara queden préssecs, i aquest pastís és ideal ara a la tardor, quan el sol comença a baixar, per fer un berenar ben dolç. 












Ingredients (per unes 10 racions): 250 grams de farina, 200 grams de sucre, 6 ous, 100 ml. d’oli, 1 iogurt blanc, 4 préssecs, 1 sobre de llevat

  1. Posem el forn a escalfar (a uns 200 graus)
  2. Posem paper de forn en un motlle i l’untem amb mantega fosa escampant-la amb un pinzell. Pensa que aquest pastís després es gira i el que hem posat a la base queda al capdamunt. En aquest cas ho fem per poder desemmotllar-lo més fàcilment i alhora obtenir aquell color brillant que li dona la mantega. Després espolsem amb sucre.
  3. Pelem i tallem els préssecs a rodanxes i els anem col·locant a la bases sobre la mantega i el sucre.
  4. Separem les clares i els rovells. Les clares en un pot per muntar les clares  i apartem a la nevera (es muntem millor ben fredes) i els rovells en un bol gran on farem tota la massa.
  5. Ara fem el puré de préssec. Agafem la meitat dels préssecs (2) i els pelem, traiem el pinyol i triturem en un pot amb el turmix. Apartem.
  6. Barregem els rovells amb el sucre i batem una estona.
  7. Hi afegim el iogurt, després l’oli , el puré de préssec i finalment la farina barrejada amb el llevat. La podem tamisar. Jo, avui, no ho he fet i també ha quedat bé.
  8. Traiem les clares i les muntem a punt de neu (amb un polsim de sal). I les barregem amb molt de compte (amb una llengua pastissera i fent moviments suaus de sota a amunt).
  9. Posem la massa del pa de pessic al motlle abocant-la al mig i ella mateixa ja s’anirà estenent per tot el motlle.
  10. El posem al forn a uns 180 graus, sols el de sota durant aproximadament uns 45 minuts (fins que la coca sigui cuita, ho sabrem punxant al centre i en sortir el punxó net).  No obrir el forn fins passada una estona i deixar la coca reposar una mica abans de treure-la del forn. Jo obro el forn una mica per anar-ho refredant a poc a poc.
  11. Deixar refredar i desemmotllar. Com? Posem una safata al damunt, girem el pastís i traiem el paper de forn amb molt de compte. Ja veureu quin color ataronjat i quins préssecs més caramel·litzats us queden.
Servir calent o tebi però també és bo fred.
Es pot servir acompanyat d’unes boles de gelat de vainilla o una mica de nata muntada

Bon profit!



els nostres ingredients

jo, primer de tot, separo les clares i a la nevera


uns préssecs catalans ben bons


treballem els rovells amb el sucre (com sempre)


fem el puré de préssecs

anem afegint la resta d'ingredients





i la farina


i les clares muntades a punt de neu

preparem la falsa base del pastís

aboquem la massa per sobre

i per anar al forn

ara traiem el paper de forn a poc a poc i....



preciosa, a punt per menjar !


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Agraïda per la teva aportació !!!