23 de set. 2014

pastís de formatges cremosos i gelatina de magranes






Una fada de Sant Climent, perquè a Sant Climent n'hi han, fa uns dies va deixar al pom de la porta de casa unes magranes precioses amb uns fruits dolços, vermells ... i una nota que deia: "Com ens sorprendràs amb aquestes magranes?".
Espero que amb aquest primer pastís ho aconsegueixi una mica.
Gràcies f Ada !! ;)



Ingredients: 2 iogurts grecs, uns 200 grams de formatges cremosos (Philadelphia, mascarpone, ...), 2 magranes mitjanes, unes 6 fulles de gelatina (o 9 grams en pols), 1 taronja (el suc) i 1 cullerades justa de sucre.
1)    Preparem els ingredients. Traurem les llavors de les magranes i les posarem en 2 bols diferents (1/3 de les magranes en un bol i 2/3 de les magranes en un altre bol), cadascun el farem servir per una cosa diferent. En el meu cas avui les he pesat i pesaven uns 300 grams, ho he tingut fàcil, he posat 200 grams en un bol i 100 grams en un altre.
2)   Posem a hidratar les fulles de gelatina amb aigua freda en 2 bols, 3 fulles de gelatina a cada bol (un serà per la salsa de magranes i l’altra per la mousse de formatges). Si fem servir gelatina en pols la dividim en 2 parts de 4,5 grams cadascuna i l'afegirem en els líquids calents.
3)   Traiem el suc de la taronja i l’escalfem en un cassó. Abans que bulli retirem del foc i afegim les fulles de gelatina hidratades i escorregudes i les anem remenant perquè es dissolguin. Jo, avui he abocat la gelatina en pols i he remenat bé fins dissoldre-la bé.
4)   En un pot barregem els formatges, els iogurts, una tercera part de les magranes i 2 cullerades grans de sucre.
5)   Afegim a aquesta mescla el suc de taronja amb la gelatina. Jo he esperat que refredés una mica i l'he anat afegint a poc a poc. Aquest suc amb la gelatina ajudarà a aconseguir una bona consistència del pastís.
6)   Ara omplirem un motlle gran o bé diversos individuals petits (aniran a la nevera). Posem els motlles a la nevera per aconseguir una textura més ferma abans d'abocar-hi la capa de dalt
7)   Ara farem una crema amb la resta de magranes (les dues terceres parts). Triturem amb el turmix les magranes en un bol, deixaran anar tot el seu suc. He vist que quedava d'un color marronós no gaire atractiu i he optat per passar per un colador i afegir colorant vermell. En un cassó al foc escalfem aquest suc i quan sigui calent hi afegim les 4 fulles de gelatina restants. Deixem refredar.
8)   Traiem la mousse de la nevera i cobrim amb la salsa de magranes i tornem a posar a la nevera. En aquest punt podem optar per afegir-hi magranes crues que quedaran barrejades amb la gelatina.



Servim fred !

aquí tenim els ingredients

magranes magnífiques de Sant Climent, collides i menjades


el suc de taronja on hi aboquem una part de la gelatina







afegim les magranes




I el suc de taronja a poc a poc 


aboquem al motlle

i a la nevera que solidifiqui









hi afegim la gelatina de magranes






1 comentari:

Agraïda per la teva aportació !!!